Lifestyle Studium

Největší výhody zkouškového období. Využíváte je všechny?

Je to zase tu. Zkouškový. Období, které přichází jednou za půl roku. Období, kdy najednou věříte na talismany pro štěstí a máte o hektolitry větší spotřebu kávy než jindy. Ačkoliv se to na první pohled nezdá, i zkouškový má svoje výhody. Přečtěte si, jaké to jsou, ať máte jistotu, že je využíváte všechny!

#1 Full service included.

Nechceš udělat kafe? Nemám ti koupit oběd? Nepotřebuješ s něčím pomoct? Zkrátka, pokud se učíte doma, máte od rodičů naprostý full service. Od vypraných ponožek až po donášku jídla.

 

#2 Nemám čas, mám ZKOUŠKOVÝ!

MÁM ZKOUŠKOVÝ! Zkrátka omluva, která bude platit na všechno. Ať už se celý den učíte, nebo půlku zabijete prokrastinováním.

 

#3 Jste omluveni od domácích prací, úklidu a jiných ,,povinností“.

Zkouškový představuje automatickou omluvenku pro všechny druhy domácích prací. Váš pokoj může být klidně zavalený oblečením, lejstry a dalším harampádím, protože přece MÁTE ZKOUŠKOVÝ! (viz bod 2)

No a namísto toho, abyste sklidili od rodičů kázání za vaší omluvnou větu ,,Já vím, mám tu bordel…“, ještě vás pohladí a řeknou, že to přeci vůůůbec nevadí.

 

#4 Zachází se s vámi jako v bavlnce.

Všichni kolem vás chodí po špičkách a nedovolí si váš čímkoliv rozladit. Jako zázrakem máte kolem sebe samé posle dobrých zpráv.

 

#5 Konečně se pořádně vyspíte!

Jakýpak chození na ranní přednášky a cvičení. Žádný budík a hezky vyspání dorůžova. Každý přeci ví, že mozek nejlépe funguje, když je odpočatý…

 

#6 Budete mít víc času na sebe.

Už nemusíte chodit do školy a mimo učení (:D) máte čas se věnovat sami sobě. A mozek přeci potřebuje přestávky…

 

#7 Dokončíte absolutně všechno, co jste za celý semestr nedokončili!

Dokoukáte seriály a filmy, vyřídíte všechny e-maily, naučíte se hrát profesionálně na trumpetu a nakonec vymyslíte i volné prokračování Harryho Pottera. Ach ta prokrastinace… No a v rámci ní váš pokoj nikdy nezářil čistotou jako nyní. (Takže vlastně bod 3 neplatí. Nikdy totiž nejste aktivnější v domácích pracích než během zkoušek!)

 

#8 Budete si připadat jako páni světa!

Co světa, vesmíru! S hlavou nadupanou vědomostmi budete mít pocit, že snad dokážete ovládat i gravitaci. Postupně totiž zjistíte, že když se nakonec fakt zvládnete naučit těch 100 a4, tak nic není nemožné.

 

#9 Najdete si nové přátelé.

Při tom usilovném shánění zápisků, otázek a vyzvídání budete mít na drátě tolik nových lidí, jako jste už dlouho neměli. Naposledy asi o minulém zkouškovém.

 

#10 Budete mít racionální důvod se opít.

Úspěšně složená zkouška se prostě musí řádně oslavit.

 

#11 Nemusíte se sebou nic dělat. Zkrátka učebnici se líbí nemusíte, však ona se vám taky nelíbí!

Vaše pleť si odpočine od make-upu a večer váš nečeká žádná dlouhá odličovací procedura. A to nemluvím o tom, jak si oddychnou vaše vlasy, který mají po celý měsíc jeden univerzální styling ala ,,bobek“.

V rámci prokrastinace doporučuji přečíst článek 9 tipů, jak zvládnout semestru bez stresu. A pokud rádi vyrážíte s učením do kavárny, mohl by vám přijít vhod článek s tipy na kavárny, ve kterých se dobře studuje a pracuje.

Ať vám vyjdou zkoušky!

Vaše

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

5 Comments

  1. Nerd Girl says:

    Učím se na privátě, nemaluji se ani normálně, dobrej pocit můžu mít maximálně z toho, že mě nevyrazili, páč na našem oboru mají Áčka jen ti, co mají ten dar být fakt chytří. Prokrastinovat si dovolit nemůžu, jinak by mě fakt vyrazili. Spát víc jak sedm hodin ubírá čas na učení, kteryho je i tak nekonečně málo. Komunikace se spolužáky mě stresuje, neb se s tebou srovnávají. Alkohol nemůžu kvůli práškům. Povinnosti se za mě ani ve zkouškovým neudělaj. Jako maximálně už blízcí lidi ví, že mě mají nechat na pokoji, nebo se dozví fakt škaredý věci, neb jsem uzlíček nervů.

    Hezký článek, ale bojím se, že přírodovědnému a medicínskému směru se to bohužel netýká.

    Ale jinak díky za práci co děláš 😊 Tvoje články jsou fajn a snad příště zanecham pozitivnejsi komentář 😊

    1. dianaella says:

      😀 Tak to jsem ti asi úplně důvody, proč si zkouškové ,,oblíbit“, nedala. 😀 🙁 Tak snad ti předaly pozitivní atmošku jiné články! 🙂

  2. sarushef says:

    Haha, boží! 😀

  3. Tohle nemá chybu :DDD Naprosto mi to mluví z duše! Amen.

  4. Jééj to je super 😀 😀 Asi bych se neměla učit na kolejích, ale doma 😀 😀 Já si i během zkouškového teda dávám budík brzo, abych vše stíhala 🙂

    WantBeFitM

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *