Diana Ella - Chateau Třebešice - svědkyně
Motivace Život

Čtyři podoby lásky: Už jste je objevili?

Je to nadechnutí, je to chvění, je to blízkost bytostí, jejich vtělení. Je to věčnost, je to okamžik, je to prostor a průsečík. To je ta láska? Přestože každý z nás má jiné sny, touhy a přání, všichni chceme jediné. Žít spokojený a šťastný život plný lásky.

Lásky k druhému člověku, k sobě samému, k práci. Lásky k životu jako takovému. Čtyři podoby lásky, bez kterých náš život není kompletní. Jak a kde je můžeme najít?

Diana Ella - Chateau Třebešice

Cesta k (sebe)lásce.

Jak začít věřit v sám sebe?

Jak můžeme chtít po někom, aby miloval nás, když se nemáme rádi my sami? Já vím, já vím. To už jste slyšeli zhruba milionkrát. Jenže sebeláska je bezpodmínečně důležitá. Pokud budeme milovat sami sebe a věřit si, dokážeme mnohem, mnohem víc.

Věřte si, sami sobě, svým schopnostem, myšlenkám, nápadům. Jen tak může být svět lepší a bohatší. Bohatší nejen ve smyslu peněz. Bohatší o nápady, vynálezy, pozitivní myšlenky. A nebo jen o pouhé úsměvy.

Pamatujte si, že každý z nás o sobě minimálně jednou zapochyboval. Není to něco, za co bychom se měli stydět.

Zeptejte se sami sebe – co máte na sobě nejvíce rádi? Je to vaše spontánnost, zodpovědnost, husté vlasy nebo schopnost empatie? Co milujete na své duši, svém těle a své mysli? Stáhněte si můj workbook Sebeláska a popřemýšlejte nad tím.


Sebeláska (workbook) by Diana Ella

Pokud budeme věřit v sami sebe, dokážeme mnohem, mnohem více. Jak najít lásku k sobě samému, k druhým lidem, k práci a k životu?

Workbook vám pomůže odhalit své silné stránky a využít jejich potenciál.

Vydejte se s spolu s ním na vlastní cestu sebepoznání a následného seberozvoje. Zodpovězte si pár jednoduchých otázek a začnete věřit v sami sebe, ve své názory, nápady a myšlenky.

Uděláte bohatší nejen sami sebe, ale i svět kolem vás.


 

,,Work to live, don’t live to work.“

Jak milovat práci, kterou máte?

Pocit uspokojení z vlastní práce je krásná a také vzácná věc. Je statisticky dokázáno, že 80 % lidí jejich práce nebaví – že je pro ně nutným zlem, a nikoliv koníčkem. V práci přitom trávíme více času než s naší rodinou.

Co s tím, když patříte mezi těch ,,nešťastných” 80 %? Pak vám doporučuji přečíst článek 7 jednoduchých tipů, jak být v práci šťastnější. Mnoho faktorů dokáže změnit vy sami a je to snazší, než si myslíte.


Partnerská láska… Lze jí najít?

Kam za láskou asi zajít?

Možná si pod pojmem láska představíte bláznivě zamilovaný pár, který na sobě může oči nechat. Oběma srdce tepe tak rychle, že pokud by poblíž někdo propíchl balónek, riziko infarktu je takřka 100%. Jenže to není TA láska.

Když najdete tu druhou půli z vás, necítíte pobláznění. Cítíte vnitřní klid, vyrovnanost, bezpečí. Víte, že pokud jste spolu, nemůže se stát nic špatného. Svět neexistuje, jste jen vy dva.

Ve skutečnosti lásku jen tak nenajdete.

Neexistuje mapa, která by vás poslala do správné ulice.

Neexistuje aplikace, která by vám dala správné telefonní číslo.

Neexistuje burza, kde byste ji koupili.

Citát o lásce

Neberte ji na lehkou váhu.

Je to velké štěstí, které není samozřejmé.

 

Nebojte se milovat svůj vlastní život.

Je jenom váš a druhý pokus už nejspíš nebude.

Jak je možné, že někteří milují svůj život? Možná právě proto, že našli lásku k sobě samému, že se nebáli otevřít vůči cizímu člověku a našli uspokojení v práci.

Řeknu vám jediné… Každému z nás v životě něco chybí, ale pamatujte – stejně jako svět tvoří atomy, váš život tvoří okamžiky, které jsou jedinečné. A jeden takový prožíváte i právě teď.

A stejně jako ten přítomný, tak i ten, který přijde o sekundu později, můžete ovlivnit. A můžete ovlivnit i ten, který prožívají lidé kolem vás.

A proto mi nezbývá nic jiného, než zopakovat tipy z článku Jak jsem k (ne)štěstí přišla.

  • Pravidelně plánujte něco, na co se budete těšit.
  • Nešetřte komplimenty.
  • Udělejte něco, co už dlouho udělat chcete a odkládáte na ,,pak”.
  • Rozzařte se. Zalovte ve skříni a vytáhněte něco barevného, co rozzáří vás i svět kolem.
  • Každý večer si řekněte, jaké 3 věci se vám za ten den povedly, nebo z kterých máte radost.
  • Buďte spontánní.
  • Žijte tady a teď.

Tohle je ta láska…

Je to splynutí dvou různých částí, vtělení. Je to odpověď, je to víra, je to jediné štěstí, které neumírá. Je to pod víčky schovaný svět, je to vykřičník na koncích vět.

Přeji vám z celého srdce, abyste ji našli. Ve všech jejích podobách.

Závěrem bych chtěla hrozně moc poděkovat fotografce Katce Koncal za to, že dokázala zachytit svým fotoaparátem všechny nádherné momenty plné lásky během svatebního dne mé sestřičky.

Vaše

 

 

 

A co pro vás znamená láska?

 

Pokud se vám líbil tento článek, zamilujete si i ty z rubriky happy life.

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

7 Comments

  1. Nádherný příspěvek

    1. Moc vám děkuji! 🙂

  2. Fotky jsou nádherné a co se týče sebelásky – mám se ráda taková, jaká jsem. Mohla bych být hezčí, mít lepší vlasy, hezčí obočí, nenosit kontaktní čočky, mít pevné břicho a velká prsa.. ikdyž tohle všechno nemám, tak jsem se sebou spokojená 🙂 hlavní je cítit se dobře

    1. 🙂 Napsala jsi to moc krásně, je to přesně tak.♡

  3. Tak tohle je opravdu krásný článek, ke kterému se budu muset asi vrátit. Krásně a výstižně napsáno. A mimochodem krásné šaty (je možná značka?, díky 🙂

    1. Ahoj Klárko, jsem moc ráda, že se Ti článek líbil! Šatičky mi šila na zakázku paní Petra Brzková. 🙂 Měj se krásně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *