Lifestyle Tipy na podniky

Kam v Praze na snídani nebo brunch? 15 pražských podniků, kde podávají výtečné snídaně

Každý z nás zahajuje nový den po svém. Někteří nedají dopustit na ranní běh, jiní zase na povalování se v posteli. Ať patříte k jakékoliv skupině, nikdy se neochuďte o výživnou snídani, které vám dodá energii na celé dopoledne a zpříjemní i ten nejošklivější den.

Pokud si navíc dopřejete snídani v hezkém prostředí, s kamarády či kolegy, skvěle vás nastartuje do nového pracovního dne! O víkendu si můžete zase užít dlouhé brunchování.

Vytipovala jsme pro vás 15 skvělých (a neokoukaných) míst v Praze, kde si na snídani zaručeně pochutnáte. Tyto kavárny nabízí opravdu nejlepší snídaně a brunche v Praze!

#1 Bistro Lovely Day

Pokud ráno zajdete do bistra Lovely Day, slibuju, že celý zbytek dne bude jedině lovely! 🙂 Takže na nic nečekejte, nasedněte na metro C, vyskočte na Vltavské a vydejte se tramvají na zastávku Dělnická.

Pár kroků od ní natrefíte na menší útulné holešovické bistro, kde budete mít jen jediný ,,problém“. Vybrat si z jejich pestré nabídky.:)

U barového pultu pokukují čerstvě napečené koláče i dorty. Ve snídaňovém menu vajíčka na různé způsoby, jogurt s granolou, ovesná kaše, lívanečky i acai bowl. Skvělá káva samozřejmě included! Nejlépe si ji vychutnáte na jejich venkovní předzahrádce!

Pokud jste si nestihli udělat svačinu, určitě vám přijdou vhod jejich sandwiche z celozrnného chleba, které se usmívají za vitrínou.:)

Na snídani doporučuji jejich banánové lívanečky osmahnuté na kokosovém oleji, které podávají s čerstvými lesními plody a kousky banánu.

#2 Bistro Cafe Laskavá

Bistro i kavárna, prosekárna a vinárna. To je nové místo vytvořené s láskou v roce 2020. Bistro Cafe Laskavá najdete v Anglické ulici nedalo Náměstí Míru. Sousedí s dvěma dalšími podniky, tudíž celá ulička na vás dýchne pohodovou kavárenskou atmosféru. 

Osobně nedám dopustit na jejich mango bowl a kouzelné porcelánové šálky s nápisem ,,Laskavá“. Taková je samozřejmě i obsluha.

#3 SmetanaQ Café & Bistro

Skvělá káva, lívanečky s jahodami a výhled na Pražský hrad! Tuhle kavárnu zkrátka navštívit musíte. V jednoduchém a moderním interiéru ,,SmetanaQu“ na vás v brunch menu čekají vajíčka na různě způsoby, lívance s jogurtem, smoothie bowl i oblíbený avotoast. Legendární jsou také jejich wafle.

Při výběru nezapomeňte na jejich vitrínu, kde na vás čekají další dobroty. Osobně doporučuji jejich větrník.


Další zajímavost: V zadní části kavárny se nachází tzv. tichá místnost, kterou si můžete rezervovat pro nejrůznější oslavy, workshopy, prezentace a jiné menší eventy. Naproti kavárně (ve stejném vchodu) najdete také designový obchůdek.

#4 Etapa

  • Lokalita: Urxova 479/6, Praha 8 – Karlín
  • (Brunch) menu: mrk
  • Webwww.etapa.cz/

Petr a Gábi alias PG foodies, vítězové foodblogu roku, otevřeli 1.1.2020 v Karlíně jejich novou (životní) Etapu.

Servírují jednoduché barevné zeleninové i ovocné brunche plné neokoukaných kombinací, výběrovou kávu, domácí limonády a úsměvy po celý den. Pečou vlastní 100% celozrnný kváskový chleba a sladkosti. Legendární je jejich cuketový chlebíček s batátovým krémem!

#5 Oh Deer Bakery

Croissant nebo donut? To je oč tu běží! V Oh Deer Bakery si mezi nimi nemusíte vybírat. Seznamte se s cronuty! Cronut je spojením křupavého croissantu a sladké americké koblihy.

Z croissantu si cronut odnesl typ těsta a jeho typické ,,lístkování“. Z donutu má tvar koblihy s dírou, náplň uvnitř, polevu na povrchu, obalení v cukru a fritování v oleji.

Doporučuji nyní zajít na jejich letní limitku – cronut s mangem a kokosovým krémem. Na jejich nabídku můžete mrknou sem, ale mám pocit, že se velmi často mění.

Pokud máte chuť na změnu, cronut uspokojí vaše sladké chutě na maximum.

A jen tak mezi námi. Pečou i ,,cronut“ dorty! Takže pokud znáte nějakého croissantovo-koblihového šílence, narozeninový dort máte vyřešený. 😀 + Malá rada na závěr – nenechte se zmást otevírací dobrotu. Krátce po poledni mívají vyprodáno.

#6 Za francouzským venkovem do Marthy´s kitchen

Nasát atmosféru francouzského venkova se vám zaručeně povede ve Francouzské ulici v podniku Marthy‘ s kitchen. Jen s těží bychom hledali vyhlášenější a tradičnější snídaňový podnik, než tento!

Přiznejme si, že většina z nás nechodí ráno jen za skvělým kafem, ale za bohatým brunchem plným vajíček a lívanců. Slibuju, že tady se vaše chutě i bříško upokojí!

#7 Za Vietnamem a ranním povzbuzením do Cà phê

Cà phê není ledajaká kavárna v Holešovicích. Cà phê je vysněným projektem malé Vietnamky s velkým srdcem. A věřte, že to při návštěvě pocítíte.

Zdroj: FB stránka Cà phê

Podnik otevřel v dubnu 2018 a je stylovým místem, kde se setkává autentická vietnamská kuchyně i výběrová káva z evropských pražíren. Zajít můžete na odlehčenou snídani, polední menu, oblíbené Bún bò Nam Bộ i méně či více tradiční dezerty.

Tenhle podnik alespoň jednou za život prostě navštívit musíte. A pokud ho navštívíte, věřte, že u jedné návštěvy to neskončí.

#8 Je libo vajíčka? Ta nejlepší podívají v bistru Home Kitchen

Stylové a jednoduše zařízené bistro Home Kitchen najdete hned ve 4 lokalitách – Holešovice, Nové Město, Staré Město, Smíchov. Na všech pobočkách najdete klid a domácí atmosféru, na které si koncept bistra zakládá.

Home Kitchen - interiér
Zdroj: FB stránka Home Kitchen

Bistro nabízí širokou nabídku sladkých i slaných snídaní založených na sezónních a čerstvých surovinách. Home Kitchen je však vyhlášené pro své ,,vajíčkové“ snídaně. Jejich omeletu se špenátem a šunkou, anebo míchaná vajíčka prostě musíte ochutnat! I ti největší lívancoví králové se tu nechají zlákat.

Dopolední brunch v Home Kitchenu vám zlepší i ten nejošklivější pracovní den, opravdu!

#9 Coffee Corner Bakery

Útulná kavárna/bistro v Korunní ulici na Vinohradech. Ačkoliv nedám dopustit na jejich avokádový toust se zastřeným vejcem, chodím sem hlavně kvůli atmosféře.

V zimních měsících se v Coffee Corner Bakery budete cítit jako v pohádce. Ozdobený stromeček, zářící světýlka, krb a útulná křesla v interiéru. Během letních dnů oceňuji sezení venku. Ráda pozoruji život na Korunní ulici a připadám si pokaždé jako v zahraničí. 🙂

#10 Za modernou a pohodou do Phill’s Corneru

Ve Phill’s Corner naleznete industriální design a pohodovou atmosféru. Co na jejich interiéru miluju nejvíc, je ,,polaroid“ stěna, kde mají zavěšená fotky jejich zákazníků pořízené v bistru.

Zdroj: FB stránka Phill’s Corner

Potrpíte si na dobrou kávu a výtečnou snídani, ale je vám líto za ní nechávát (někdy i více) než 200 stovky?  Tady se nadlábnete za rozumnou cenu.

Ve Phill‘ s Corner se bude cítit dobře každý, kdo vyhledává jednoduše a moderně zařízené interiéry.:)

#11 Sweet & Pepper DAYS

Malé rodinné bistro s domácími pochoutkami, které sousedí s Bistro Cafe Laskavá. Mají originální zeleninové bowls a skvělou nabídku slaných i sladkých snídaní.

Nejvíce miluji jejich míchaná vajíčka, která podávají na kváskovém chlebu se zeleninovým salátem. Jsou za skvělou cenu, nasytí a chuť je naprosto fantastická!

Rozhodně vám také doporučuji zajít do bistra některou z jejich ,,bowls„, které se skvěle hodí nejen na brunch, ale také jako oběd nebo večeře.

Na snídani si zcela určitě vyberou zastánci zdravé výživy, kteří s chutí sáhnou po cereální kaši či žitném toustu s avokádem. Ti, kteří se nebojí sem tam zhřešit, zase uvítají například francouzské toasty. Každou sobotu navíc připravují ranní speciálku, která uspokojí zákazníkovi sladké i slané chutě v jednom.

#12 Cafe Letka

>

Útulnou kavárnu/ bistro Letka nenajde nikde jinde než na Letné. Nabízí skvělou výběrovou kávou, poctivé koláče, pivní speciály i širokou nabídkou alkoholu.

Každý víkend obměňují brunch nabídku. Do Letky můžete tedy chodit klidně každý víkend, protože snídaně se vám tu rozhodně neokouká. 🙂

#13 Café Jen

Útulná kavárnička s bohatou nabídkou snídaní, brunchů a svačin v samém srdci Vršovic. Ať hledáte příjemné prostředí pro rychlou snídani, nebo pro dlouhý a poklidný brunch, budete spokojeni.

Miluju rychlé cappuccino na parapetu Cafe Jen. Jejich ctihodné koláčky nebo banana bread je jasná volba, pokud zrovna pospíchám.

#14 Cafefin

  • Lokalita:nám. J. z Poděbrad 1407/4, Praha – Vinohrady
  • FBCafefin

Kavárna Cafefin představuje jemnost Vietnamu v úplně jiném světle, než jste byli doposud zvyklí. Interiér nabízí výstavu fotografií i věcí z cest Jackieho Trana. Celý projekt vám dá nahlédnout do tajů Vietnamu v jeho každodenním životě a současně vás vtáhne do své atmosféry. 

#15 Můj šálek kávy

Domovská kavárna české pražírny výběrové kávy doubleshot, která se nachází v srdci Karlína. Posezení v kavárně Můj šálek kávy si vychutnáte po ránu, v průběhu oběda i odpoledne. Nabízí lehké denní menu i skvělé snídaně.

Doufám, že jsem vám dala tipy na místa, o kterých jste doposud nevěděli a rozšířila tak váš food wish-visit-list. 🙂 Zaručuji vám, že snídaně v těchto podnicích, buď příjemně zpestří váš pracovní týden, anebo podpoří víkendovou pohodu.

Pokud byste si chtěli ukuchtit něco dobrého sami, mám pro vás 5 receptů na zdravé snídaně, které vám dodají energii na celé dopoledne. A pokud vám pražský list kaváren nebyl dost dlouhý, přesvědčte se, že znáte všech 10 nejútulnějších pražských kaváren, které mi doporučili mí oblíbení influenceři.

Víte o nějakém dalším místě, které by tu nemělo chybět? Dejte mi vědět do komentářů nebo na mém Instagramu @diankaella.

Budu se těšit na vaše tipy!

Mějte se nádherně!

Vaše

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

5 Comments

  1. […] Pokud by vás zajímalo, v jakých kavárnách podávají ty nejlepší snídaně a brunche, doporučuji nahlédnout do článku 15 (mimo)pražských podniků, kde podávají výtečné snídaně. […]

  2. 9 tipů, jak zvládnout semestr bez stresu - Diana Ella says:

    […] Taková snídaně zlepší i ten nejošklivější (školní) den, a proto jsem sepsala 15 (mimo)pražských podniků, kde podávají skvělé snídaně. Určitě na ně […]

  3. […] se po ránu rádi necháte obskakovat, nenechte si ujít mých 15 tipů na (mimo)pražské podniky, kde podívají skvělé snídaně. Zlepší i ten nejošklivější pracovní den, slibuju! […]

  4. dianaella says:

    Ahoj,

    super, to jsem ráda, že jsem rozšířila tvé kavárenské obzory!

    Měj se krásně,

    Diana

  5. Aaa další skvělé kavárny, které musím zkusit. V Marthis jsem byla jednou a měla jsem vynikající anglickou snídani. A kavárnu Chloe proště miluju, miluju hlavně jejich kávu a jak to tam vypadá <3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *