Marketing Motivace Sociální sítě

O sociálních sítích jako pilulkách na (ne)štěstí

Ztratilo se sebevědomí. Naposledy mělo namířeno na Instagram. Nebo tak nějak se to místo jmenovalo, už si přesně nevzpomínám. Předtím, než se ztratilo, mi o Instagramu vyprávělo. Prý je to moc hezké fialovo-růžové místo, kde se rozdávají srdíčka. Anebo láska? Nejsem si jistá. Většinou ta srdíčka obdržíte zdarma, někdy za (finanční) poplatek…

Mám ale strach, jestli se tomu sebevědomí něco nestalo. Jestli se v té záplavě srdíček naučilo plavat dost rychle, anebo zahučelo do fialovo-růžové hlubiny bubliny jako Titanic.

Něco mi říká, že pravda je někde uprostřed. Jako to obvykle bývá. Je ale pryč… A tak hledám správnou kombinaci pilulek, které ztracené sebevědomí navrátí zpět.

Sociální sítě jsou takové pilulky na naše největší potřeby a touhy. Stačí si jen zobnout tu správnou barvu a problém vyřešen. Alespoň na čas. Je třeba si hlídat pravidelné/správné dávkování. A v tom je ten problém. Jsou to pilulky, které dostaneme bez předpisu. My určujeme přísun jednotlivých barev a jejich dávky.

Všechny barvy duhy

Chybí vám láska, pochopení, souznění nebo sex? Nalijte si šálek tekutiny, připravte pilulku Tinder a zapijte na ex.

Jste li osamělí, stáhněte po pilulce ze všech nejmodřejší. Jste-li osamělí a pracovně vyhořelí, zobněte si tu o odstín světlejší.

Ze všech dostupných pilulek jsou ty fialové ze všech nejsilnější. Pozor na nežádoucí účinky. Odměnou za podstoupené riziko je pocit uznání a obdivu, který se vám jinak (ne)dostává.

Pozor na nežádoucí účinky

Pilulky vás dostanou do světa s filtrem. Do světa, kde jsou všichni krásnější a šťastnější než vy. Do světa, který ukazuje extrémy. Nejkrásnější holky, nejzamilovanější páry, nejsvalnatější kluky, nejroztomilejší miminka. Jenže extrémy jsou výjimka. A pak si uvědomíte, že i vy jste extrém.

Výjimka se v tomto světě stává pravidlem, které způsobí, že i vy se stanete důvodem, proč si tu pilulku zobá někdo jiný. Někdo, kdo právě přetahuje fotku filtrem, aby našel zpět své ztracené sebevědomí. O tom, že vás zrovna bolí hlava, máte pupínek na tváři, rozpadá se vám vztah, neví. Protože i vy jste v tomhle světě šťastní, štíhlí, usměvaví.

Mějte proto VŽDY na paměti 3 základní věci:

  1. Na sociálních sítích víme o ostatních jen to, co nám chtějí ukázat.
  2. Neznáme něčí život, přestože se nám muže zdát, že ho celý tráví na sociálních sítích.
  3. Sociální sítě tu budou vždy. Dejte si pauzu, když cítíte, že ji potřebujete.

Až se budete příště cítit sami, namísto modré pilulky raději obejměte někoho, kdo je vám na blízku. Berte sociální sítě jako další komunikační kanál – nikoliv jako ten jediný. Nikdy nedovolte vašemu sebevědomí, aby se na nich zatoulalo.

VY jste výjimka – v tom opravdovém světě.

Není nikdo, kdo by byl stejný jako vy. Nikdo se stejnou kombinací myšlenek, charakteru, temperamentu. Nikdo se stejným potenciálem.

Využijte ho.

A hlídejte si dávkování… Pokud si nejste správnou dávkou jisti, vyplatí se přečíst článek Jak poznat, že vám sociální sítě začínají přerůstat přes hlavu.

V takové situaci se opravdu vyplatí dát si pauzu… A k ní klidně (ne)jeden KitKat. 🙂

Vaše

 

 

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

2 Comments

  1. Výborně napsaný metaforický článek, takové by se měli předčítat na základních školách, aby mi pak malé ségry doma nebrečely, že nejsou dost hezké nebo dost hubené. S tím jsou tedy i spojená slova hodnotících spolužáků, na to ale asi pilulka nebude. Sama na instagramu ukazuji jen věci, které chci aby byli vidět, tudíž vím, že od ostatních můžu čekat to samé a sleduji jen profily, které mi něco předají.

    1. dianaella says:

      Díky, Baru… 🙂 To tedy opravdu nerada čtu… Vsadím se ale, že ségra mají tu nej ségru, která je podpoří a vysvětlí, jak se věci mají. 🙂

      Měj se hezky,

      Diana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *