Lifestyle Tipy na podniky

21 nejlepších asijských restaurací, kaváren a bister v Praze. Takhle chutná Vietnam, Thajsko i Čína!

Stejně jako roste obliba cestování po Dálném východě, roste také počet milovníků pikantní asijské kuchyně. Zamilovali jste se do thajských nudlí Phad Thai i vy? Těšte se na tipy na ty nejlepší thajské restaurace v Praze! Po jarních závitcích alias Spring Rolls byste se doslova utloukli a v zimních měsících nedáte dopustit na vietnamskou polévku Phở nebo vydatné Bún bò Nam Bộ? Čekejte tipy na ty nejlepší vietnamské i čínské restaurace!

Ať už jste si oblíbili kuchyni Vietnamu, Thajska, Japonska nebo Číny, jste tady správně. Poradím vám, kde si tyto exotické chutě dopřejete v Praze.

Nebudu to natahovat. Seznam nejlepších asijských podniků (restaurace, bistra, kavárny) s chutí i vůní Dálného východu na vás čeká právě teď!

Foto: FB stránka Banh Mi Makers

Pokud mě nějaký ten pátek sledujete nebo čtete, pak určitě víte, že jestli za něco fakt (bohužel) utrácím, tak je to kvalitní kafíčko a dobrý (ideálně zdravý) dort.

Na mém blogu visí již řada ,,coffee“ seznamů s osvědčenými tipy na (pražské) podniky jako např.:

V poslední době jsme se s mnoha lidmi shodla na tom, jak moc nám zachutnala asijská kuchyně. Baví mě netradiční kombinace chutí. Její pikantnost, rozmanitost a lehkost. Pokrmy zároveň obsahují hodně zeleniny, takže jsou nutričně vydatné a přitom nikterak kalorické.

Když jsme si s kamarády vzájemně sdíleli tipy, tak mi došlo, jak málo osvědčených asijských podniků z patra dokážu doporučit. Sakra, jakto? Vždyť jich musí být v Praze hafo! Jenže jaké jsou ty dobré?

Nedala jsem se – zalovila jsem v paměti a rozhodila sítě.

Tímto moc děkuji mým blízkým a kamarádům, pravým gurmánům a milovníkům asijské kuchyně, za to, že mi pomohli (možná nevědomky) dát seznam dohromady. Zejména moc díky mému švagrovi Martinovi, kamarádovi Peterovi, kolegyni Martině a šéfovi Jardovi.

1. Cà phê | Splněný sen malé Vietnamky

Cà phê, vysněný projekt malé Vietnamky s velkým srdcem, leží v jednom z rajónu asijských podniků, v Holešovicích. Cà phê je stylovým místem, kde se setkává autentická vietnamská kuchyně i výběrová káva z evropských pražíren. Zajít můžete na odlehčenou snídani, polední menu, oblíbené Bún bò Nam Bộ i méně či více tradiční dezerty.

Jsem si jistá, že vám přiroste k srdci nejen kuchyně tohoto podniku, ale i jeho interiér – semišová křesílka, dřevěné stoly a květiny na stole i po stěně!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený andreakroupova.com (@andreakroupovacom),

2. The Bowls | Zdravé asijské pokrmy rovnou do misky

Zbrusu nový koncept na české scéně! V podniku The Bowls, jak název napovídá, vám veškeré jídlo naservírují do misky! 🥣 Podnik hledí na to, co jíme a co nám daný pokrm dá z nutričního a energického hlediska.

Zajděte v dopoledních hodinách na jejich breakfast bowl, v poledne nebo v podvečer na lehkou salad bowl, nebo o něco sytější poke bowl. Honí vás mlsná, ale nechcete nezdravě hřešit? Vsadím se, že jejich smoothie bowls vás uspokojí. Bydlet nebo pracovat na Smíchově, jsem tam pečená vařená. Mrkněte sami na jejich menu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Bowls (@the.bowls),

3. Bento Café & Bistro | Holešovická novinka

V prostorách bývalé kavárny Oh la la v Holešovicích je opět živo! Poměrně nedávno se namísto ní otevřela další asijská novinka – kavárna a bistro Bento.

Odbitím 8 hodiny ranní můžete v Bento odstartovat den výživnou snídaní v podobě fruit bowl nebo lahodných lívanečků. Spěcháte? Pak stačí čapnout kávu s sebou přímo z ,,okénka“ budovy!

Přes den si vybere ze široké nabídky asijské kuchyně – nechybí tradiční pokrmy jako je curry ramen, bun bo nam bo či bun nem. Každý den je pro vás nachystána jedna specialita i polévka. Objednávat můžete dokonce online. 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @hladovatrojka,

4. Hong Kong bistro Karlín | Malý kousek nové Asie

Karlínský nováček s vůní i chutí Asie – bistro Hong Kong. Malý kousek nové Asie v Karlíně je otevřený od poledních hodin až do večera.

Na oběd nabízí například kantonskou kachnu, nudlové polévky, saláty, jídla z wok a další. Je libo denní meníčko? Za hlavní chod dáte v průměru 150 Kč, což je celkem přijatelné. Zkrátka a dobře, moderní a příjemné prostředí, výborné papání! Co víc si přát?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hong Kong Karlín (@hongkongkarlin),

5. Momoichi | Od Japonska, přes Čínu, Thajsko až po Blízký východ

V samém srdci mých oblíbených Vinohrad můžete v bistru Momoichi procestovat Japonsko, Čínu, Thajsko, Vietnam až k Blízkému východu. Zajít se dá na menší i větší pokrmy. Podávají tradiční specialitky jako Spring Rolls, žluté curry (veg nebo s kuřecím) či Spicy miso ramen. Výběr je samozřejmě daleko širší, starší mrknout na web.

Co by to bylo za bistro bez výběrové kávy na bázi espressa nebo té z filtru? Nechybí ani kávové a čajové speciality, například populární Matcha latte. Zajít můžete i k večeru na koktejly s exotickou chutí i vůní. 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Momoichi Bistro (@momoichibistro),

6. Cafefin | Legendární avotoast v bohémském prostředí

Jedno z nejprofláknutějších a nejoblíbenějších míst na brunch, kávu, dezert i večeři je zajisté Cafefin. Spojení asijské kuchyně s bohémsky pojatým prostředím skóruje na plné čáře.

Skvělá káva i pestrá nabídka jídel zaručena. Kdo ochutnal jejich avotoast, dá mi určitě za pravdu, že je legendární. Nechybí ani tradiční vietnamské bagety, výborné Bun bo nam bo nebo správně ,,lepivé“ sladké rýže s ovocem. A pro všechny slečny a paní, už jste slyšely o jejich pink latte? 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený CAFEFIN (@cafefinvpraze),

7. Pho Vietnam Tuan & Lan | Průkopníci pražské Asie

Příznivci asijské kuchyně určitě znají vietnamskou rodinu, která má pod taktovkou hned několik provozen. Považuji je za průkopníky Asie v Praze. Naprosto výtečné Pho si můžete vychutnat na stojáka v malém bistru u Jiřího z Poděbrad. A nezapomeňte si při čekání prohlédnout stylový nápis na zdi! Druhá provozovna situovaná u Náměstí Míru (Anglická 15, Praha 2) je o poznání větší.

Rádi byste vyzkoušeli vietnamskou kuchyni i u vás doma? Nechte si inspirovat jejich Vietnamskou kuchařkou, na které spolupracovali se Zdeňkem Pohlreichem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Pho Vietnam Tuan & Lan 🍜 (@photuanlan),

8. Jam and Co. | Vyváženost asijsko-českých chutí

Vršovická restaurace Jam and Co. vsází na koncept asijsko-českých chutí. Jam and Co. je nejen restaurace s originální atmosférou, ale nabízí také cateringové služby. Doporučuji ochutnat jejich batátové hranolky s Jam mayo nebo Pad Thai tofu.

Nemohu nezmínit jejich dezerty, které se pravidelně mění. Při pohledu na vanilkové věnečky s malinami, nebo éclairs s jablky, mascarpone a skořicí, zapomenete na všechny novoroční předsevzetí!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený JAMANDCOPRAGUE (@jam_and_co),


9. Modrý zub | Tradiční thajské pokrmy, pozor: pálivé a návykové

V pobočkách restaurace Modrý zub vám tradiční thajské pokrmy připraví šéfkuchaři z Thajska. Ale bacha, bude vás to pálit! Jídla na menu jsou označena papričkami dle stupně pálivosti (ta nejostřejší si vysloužily hned tři).

Hodného nepálí, neřád se nedá. Já pro jistotu volím mé nejoblíbenější Phad Thai Kai, thajské rýžové nudle se zeleninou, kuřecím masem a arašídy. Za zmínku stojí také hit podniku – modré rýžové nudle na čínském víně s hovězím masem, zeleninou a řapíkatým celerem. Zajděte na ně do Jindřišské, tahle pobočka má své speciální kouzlo.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Modry Zub – Thai food (@modryzubrestaurant),

10. Sia Restaurant | Asijská láska servírovaná doprostřed stolu

Sia je láska, láska na první pohled! Prostorný třípatrový, a přesto tolik útulný interiér, ve kterém se příprava jídel odehrává v otevřené kuchyni. Po vzoru asijského způsobu pak postupně pokrmy servírují doprostřed stolu.

Ochutnáte dobroty od kuchařů z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Naprostá symfonie exotický chutí, kterou bude chtít zažívat znovu a znovu! Nahlédněte do menu a začnete už raději dopředu přemýšlet, co ochutnáte.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sia Restaurant (@sia_restaurant),

11. Asian Temple | Chrám všech chutí Asie

Asian Temple je doslova chrámem asijských chutí. Podnik nabízí cestu po Asii na jednom místě – ochutnáte speciality z japonského showgrilu teppanyaki, woku, indické pece Tandoor nebo lahodné sushi. Spokojenost zaručena, to se ale nedá říct o vaší peněžence. Ta asi trochu zapláče. Semka tedy spíš opravdu za odměnu! 😀

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Asian Temple (@asian_temple),

11. Yam Yam | Pokrmy, které jsou opravdu Mňam Mňam

Mňam mňam! Všichni, kteří jezdíte metrem C směrem na Háje, určitě jste si všimnuli restaurace Yam Yam na Vyšehradě! Stojí totiž v bezprostřední blízkosti stanice. Další dvě pobočky má v Dejvicích a na Černém Mostě.

Osobně naprosto miluju jejich Fresh ‚n‘ Roll s krevetami nebo Phad Thai s kuřecím masem. nabídce restaurace najdete kromě ,,carry on“noodlí také opravdu výborné domácí limonády – bezinkovou, grepovou, citronádu, malinovku nebo třeba ananasový Yellow Light. 

A na co už mám políčeno opravdu dlooooouhou dobu jsou jejich ,,Coconut in Green“ – zelené indonéské palačinky s kokosovou náplní a domácí šlehačkou. Achjo, musím si konečně udělat čas a zajít na ně! 😀

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený YAM YAM RESTAURACE (@yamyam.cz),

12. NOI restaurant | Zdravé thajské dobroty na talíři s citátem

Restaurace NOI, navržena exkluzivně pro všechny, kteří hledají kombinaci zdravé thajské kuchyně, harmonie a pohody! Přímo v srdci Prahy, na Malé Straně, se budete znovu a znovu vracet na Kang Khew Wan Koong – krevety vařené ve vývaru ze zeleného kari, nebo na mořského vlka v páře marinovaného v sour-spicy omáčce. Každý jejich talíř je navíc ozdobený motivačním citátem!

V letních měsících si užijete klidné venkovní posezení, večer romantickou atmosféru v designovém interiéru s tlumeným světlem (k menu od obsluhy dostanete i malou baterku:D). Slavíte s partnerem výročí? NOI menu pro 2 osoby je jasná volba, se kterou nešlápnete vedle!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený noirestaurant (@noi_the_art_of_taste),

13. Lemon Leaf | Thajská kuchyně lákající už 16 let

Kombinace thajské a světové kuchyně láká už 16 let všechny příznivce asijských chutí! Interiér díky vysokým stropům působí vzdušně a v létě si pokrmy můžete vychutnat na zahrádce.

Jako předkrm mi byly doporučené zeleninové taštičky se zázvorem, shiitake, koriandrem a sezamovou omáčkou a kuřecí špízy v satay s arašídovou omáčkou. Nechybí ani tradiční Phad Thai, Udon Keng nebo thajské curry. A nezapomeňte na dezert!

Sladkou lepivou rýži s thajským mangem a kokosovou omáčkou nebo smažený banán s kokosovou zmrzlinou a karamelem prostě musíte ochutnat!

Instagram tahle restaurace zatím nedobyla. Nemá to evidentně zapotřebí…

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lemon Leaf Thai (@lemon_leaf_thai),

14. Tonkin Kafé | Kavárnička s hudebními akcemi

Kavárna Tonkin Kafé, která je současně potravinovým obchůdkem, nabízí vietnamskou kávu, čaj i lehká jídla. Jednou do měsíce pořádají Akustický Open-Mic, kde si může kdokoli zazpívat nebo zahrát na svůj nástroj, který si přinese. Chtělo by to trošku poladit webovky, ale za to pink latte a miloučký interiér je jim odpuštěno!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tonkinkafe (@tonkinkafe),

15. Banh Mi Makers | Vietnamské bagety dle tradiční receptury

Honí vás mlsná na vietnamské bagety Banh Mi připravené přesně podle tradiční receptury? Tak šup do Banh Mi Makers! Kromě Banh Mi bagetek nabízí i další vietnamská jídla. Pochlubit se mohou tradičním Pho, které připravují z dvanáctihodinového vývaru nebo rýžovými rolkami Banh Cuon. V jejich nabídce nechybí ani saláty jako třeba oblíbený Chefs salad s mangem a krevetami.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bánh Mì Makers Dlouhá (@banhmimakers),

16. Gao Den | Trochu jiný Vietnam

Podnik vedený bratry Khanh a Giang Ta má za cíl seznámit všechny návštěvníky s „trochu jiným Vietnamem“. Nechtějí pouze prodávat jídlo, ale především zprostředkovat jedinečný gastronomický zážitek v jedinečném prostředí.

Pokrmy jsou založené na spojení tradičních vietnamských receptů a technik s kulturou evropské kuchyně. A výběr je opravdu široký – mrkněte sami!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Gao Den (@gaodenprague),

17. Noodlebay | Nejautentičtější vietnamská restaurace

Podnik Noodlebay si vysloužil status nejautentičtější vietnamské restaurace v Praze – a právem! V barevném interiéru plném hravých světýlek se budete cítit opravdu jako na Dálném východě. A stejně hravé a barevné jsou jejich pokrmy. A porce jsou opravdu štědré…

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Noodle Bay Prague (@noodlebayprg),

18. Zelená Zahrada | Čínská oáza klidu a pohody

Mojí milovanou Zelenou Zahradu musíte navštívit zejména v letních měsících. Jakmile vstoupíte do exteriéru této restaurace, obklopí vás oáza pohody a klidu. Zatímco v létě si budete díky květinám a jezírku připadat jako na exotické dovolené, v zimních měsících si užijete atmosféru romantického krbu.

Fusion kombinaci středomořské kuchyně s originální čínskou si zamilujete. Jídlo výborné, ceny přijatelné! A palec nahoru si zaslouží také jejich denní meníčka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

19. Hanabi Sushi House | Top sushi široko daleko

Cituji mého švagra: ,,Japonská, TOP TOP TOP. Nejlepší sushi, co jsem kdy jedl!“ 😀 Je třeba dodávat něco víc? Můj švagr je totiž opravdový gurmán a milovník Asie. Tak na nic nečekejte, nenechte se zmást počtem lajků na instáči a vyrazte do centra Prahy na japonské specialitky a sushi prvotřídní kvality.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hanabi Sushi House (@hanabisushihouse),

20. Buddha Bar | Jedno z nejlepších degustačních menu

Buddha Bar s útulným prostředím inspirovaným celým světem, zejména pak Asií, nabízí skvělé sushi i běžná větší jídla. Zajít můžete i v neděli na speciální brunch. Rádi byste někomu věnovali poukaz do restaurace? V Buddha Baru mají jedno z nejlepších degustačních menu!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Buddha-Bar Prague Official (@buddhabarprague),

21. Wokin | Namixujte si vlastní asijský pokrm v cuku letu

Svěží asijské jídlo v cuku letu, které vám během pár minut připraví přímo před očima! Stačí si namixovanou svou vlastní kombinaci. Podle svého gusta si vyberete z několika možností – nudle či rýži doplníte masem, tofu, zeleninou a křupavým posypem. Lahodná omáčka samozřejmě included!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Wokin (@wokin_noodle_bistro),

Také rádi objevujete nové podniky? Pak se vám určitě zalíbí v mé rubrice Tipy na podniky!

Dejte mi schválně vědět, zda máte s podniky také pozitivní zkušenosti a který vás případně láká ze všech úplně nejvíc! 🙂

Jste stále ,,hladoví“ po food-tipech? Ujistěte se, že znáte všech 17 nejoblíbenějších pražských kaváren.

Nemáte čas vysedávat po kavárnách? Dopřejte si coffee-office! Našla jsem 10 pražských kaváren, ve kterých se dobře pracuje a studuje.

P. S. Ani netušíte, jak šílenou chuť mám po dopsání tohoto článku na sushi a pořádnou nálož Phad Thai! 😀

Vaše

Podpis Diana Ella

 

 

 

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

8 Comments

  1. No bohužel skoro žádná čínská restaurace, samé Thajsko a Vietnam. Ale překvapilo mě, že jich je v Praze tolik.

    1. Je to tak, mám projité hlavně thajské a vietnamské. 🙂

  2. Zdravím Diano,
    super článek. Jako veliký milovník asijské kuchyně jsem pročítal info o všech podnicích a téměř u toho slintal… 😀 Hledal jsem něco, kam bych vzal svojí milovanou ženu a překvapil jí skvělou asijskou večeří. Nakonec jsem vybral Lemon Leaf a upřímně jsem byl opravdu velice zklamaný. Dali jsme si smaženou rýži s tygřími krevetami a zeleninový salát s kuřecím masem, který tam velmi vychvalovali a opravdu děsné. Salát kompletně neochucený, jen natrhaná zelenina se studeným restovaným masem nahoře (jako kdyby bylo z lednice). Když jsem obsluhu požádal, jestli by mi mohli donést něco na dochucení, tak mi nabídli olivový olej, nebo balsamico…. Bohužel už nikdy více…. 🙁
    Holt zůstanu u osvědčené klasiky jako je Gao Den, Bep Viet, nebo Tamarind Tree….

    1. dianaella says:

      Dobrý den, Pavle,
      to mě opravdu moc mrzí, že jste nebyli spokojeni. Já jsem vždy byla. Příště zkuste Noi a pak si dejte procházku Starým městem. Věřím, že se vám tam bude líbit a člověk by měl zkoušet nová místa. 🙂
      Diana

  3. Parádní článek!! Děkuji za tipy!! Určitě nějaký z nich využiji 🙂

    Nela

  4. Moc děkuji za tipy! Ziji v zahraničí a když prijedu do Prahy, nemám čas vše sama ochutnat a udělat si svou představu o nej podnicích. Proto se pravidelně inspiruji na Vašich stránkách a zatím me žádná restaurace či kavárna nezklamala, diky!

    1. Moc děkuju Zdeňko za krásný komentář! Jsem ráda, že tipy se Vám hodí a především, že Vás nezklamaly! 🙂

      Diana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *