Kariéra Lifestyle Motivace Studium Život

Nejlepší české podcasty o motivaci a zdravém životním stylu. Nastražte uši a inspirujte se!

Pokud rádi nastáváte nové informace, zajímají vás rozhovory s inspirativními lidmi nebo se chcete nechat obohatit zajímavými myšlenkami, nastražte uši. A to doslova. 🙂 Vyzkoušejte podcasty – vzdělání a zábavu do sluchátek!

Užitečné informace už dávno nenajdete jen v knížkách, na webech, případně ve videích na YouTube. Nechte oči odpočinout a zaposlouchejte se do podcastů. Sepsala jsem pro vás seznam mých nejoblíbenějších o motivaci a zdravém životnímu stylu.

V cuku letu o podcastech

Podcasty jsou krátké (většinou 15-45 minutové) audio nahrávky, které můžete poslouchat v pohodlí domova, na cestě v MHD i v autě. Vlastně kdekoliv a kdykoliv budete moct! Autor (moderátor) podcastu se v něm věnuje určitému tématu, či zpovídá zajímavé hosty. Osobně podcasty přehrávám přes aplikaci Spotify.

Podcasty v posledních měsících otřásly českou online scénou. Nebudu vám nic nalhávat, i já jsem jim propadla. Díky své práci jsem je ale objevila už daleko dřív. Občas jsem si pouštěla rozhovory s podnikateli, nebo online marketéry, a brala je jako další možný prostředek, jak se zdokonalovat ve svém oboru.

Nedávno jsem začala podcasty vnímat jako médium, u kterého si můžu vydechnout, skutečně relaxovat, rozvíjet se (a současně nezatěžovat oči). Věřte, že stačí jedna epizoda a zamilujete si je taky!

Nebudu to protahovat. Seznam mých nejoblíbenějších podcastů o motivaci a zdravém životním stylu na vás už čeká. Je navíc obohacený o tipy na konkrétní epizody, se kterými můžete začít třeba zrovna vy!

#1 Balanc

Podcast Balanc od Českého rozhlasu je o seberozvoji a prospěšném životním stylu. Věnuje se také důležitosti dobrých mezilidských vztahů. Je odpovědí na náročnou dobu a společnost, která (ano, přiznejme si to) vyvolává deprese, úzkosti a nadměrný stres.

Každá epizoda je opravdu nesmírně obohacující a vřele tento podcast doporučuji všem nehledě na věk i pohlaví.

Oblíbené epizody:

#2 The Coffee-chic podcast

Jeden z mých nejoblíbenějších podcastů, v jehož epizodách vás Valentýna Procházková přesvědčí, že s trochou kofeinu, sebevědomí a úsměvu jde úplně všechno. Valentýna je rovněž autorkou blogu Après-chic a stejnojmenného YouTube kanálu.

The Coffee-chic podcast je pro všechny #girlbosses o tom, jak být tou nejlepší verzí sebe samé, nekompromisně si plnit sny a hlavně – pořádně si přitom užívat.

Oblíbené epizody:

#3 Buchty

Podcastem Buchty vás provedou moderátorky Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, které si vždy přizvou speciálního hosta. A o čem, že podcast je? Tak trochu „o všem a o ničem“, co život naděluje a bere

Pokud se cítíte pod psa, stačí pár minut jejich epizody a o úsměv máte postaráno. Někdy prostě nechcete přemýšlet, ale jen se bavit!

Oblíbené epizody:

#4 Proti Proudu


Český podcast Proti Proudu je tu pro všechny, kteří věří, že jediným limitem jejich života jsou oni sami. Epizodami vás provádí Dan Tržil, který zpovídá osobnosti, které dosahují vynikajících výsledků ve svých oborech, jdou proti proudu a boří stereotypy.

Každý z nás chce v životě něčeho dosáhnout a učit se od někoho, komu se to podařilo, je jedna z nejefektivnějších cest k vlastnímu úspěchu.

Oblíbené epizody:

#5 Čas kávičky

Podcast Čas kávičky má pod taktovkou Verča Emča – blogerkayoutuberka, píšící a točící převážně o zdravém životním stylu. Má hrozně sympatický smysl pro humor a její kanál paří za mě k těm ,,chytřejším“ z české youtube scény. Podcast se věnuje nejen stravování, ale převážně motivaci, která se dotýká různých sfér života.

Oblíbené epizody:

#6 V oblacích


Můj úplně první podcast, který jsem si kdy pustila, byl právě podcast V oblacích. A zamilovala jsem si ho na první dobrou! Autorkou je Tereza Salte, maminka, blogerka, podnikatelka a autorka knihy Šlehačková Oblaka.

Podcast V Oblacích vás vtáhne hlouběji do Terky života. Její pohled na svět je opravdu obohacující a strašně inspirativní. Sundá vám růžové brýle o dokonalých životech, které denně vidíte na sociálních sítích a blozích. Nic není takové, jak vypadá… Tereza má navíc strašně příjemný a uklidňující hlas, který vás doslova pohladí na duši.

Oblíbené epizody:

#7 Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou


Možná to zní jako klišé, ale já mam doktorku Cajthamlovou se zdravým stravováním (od pořadu Jste to, co jíte) nadosmrti spojenou! 😀 Ačkoliv od té doby, kdy zažíval tenhle pořad boom, uběhlo pěkných pár let, můj mindset se nezměnil.

Podcast Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou od Českého rozhlasu doporučuji všem, kteří se zabývají zdravým stravováním. V epizodách upozorňuje na největší ,,fitness“ mýty a poskytuje základní, přesto často opomíjené tipy, jak jíst (i žít) lépe.

Oblíbené epizody:

#8 Mladý podnikatel

Podcast Mladý podnikatel je největší český podcast o podnikání, marketingu a osobním rozvoji. Autorem podcastu je Jirka Rostecký, který v rozhovorech zpovídá úspěšné podnikatele, zkušené markeťáky a řadu dalších osobností. Získáte tak přístup k jejich zkušenostem a know-how!

Sám Jirka je navíc strašně inspirativní člověk a je neuvěřitelné, co už ve svém věku dokázal. Naplno se věnuje portálu MladýPodnikatel.cz, kde najdete videorozhovory a zajímavé články. Přednáší také studentům na vysokých školách a věnuje se charitativní činnosti. Forbes ho letos také zařadil do žebříčku 30pod30!

Oblíbené epizody:

#9 Od srdce

Podcastem Od srdce vás provede Klára Hájková, autorka blogu Claireshomemade.com, učitelka angličtiny a tance, kterou baví vše, co jen trochu zavání (nebo spíš zavoní) jídlem. Podcast Od srdce pracovně nazývá chilled self-development podcast. Je o seberozvoji, ale v klidu a s lehkostí. Mluví také o všem, co je blízké jejímu srdci.
Podlehli jste (českým) podcastům i vy? Podělíte se, které jsou vaše nejoblíbenější?
Předem díky, protože inspirace není nikdy dost!
Vaše

 

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

6 Comments

  1. Díky za obsáhlé shrnutí. Začal jsem na základě tvého článku poslouchat Balanc a je to boží.

    1. dianaella says:

      Není za co Láďo, jsem ráda, že si díky článku rozšířil svůj podcast list! 🙂

  2. Podcastům jsem v poslední době absolutně propadla, i když upřednostňuji anglické. Z tohohle seznamu poslouchám zatím jen „Mladý podnikatel“, tak určitě vyzkouším i další. 🙂

    1. dianaella says:

      Super Eliško, určitě vyzkoušej a dej vědět, jak se líbí! 🙂

      D.

  3. Půlku z nich neznám, takže určitě vyzkouším. Díky za tipy. 🙂

    1. dianaella says:

      Ahoj Lucko, jsem moc ráda, že jsem rozšířila tvé obzory! Měj se krásně, Di <3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *