kam v praze na brunch
Lifestyle Tipy na podniky

10 nových tipů, kam v Praze na skvělý brunch

Další článek ze série tipy na podniky je tu! Přestože jeden podobný na blogu visí už pěkně dlouho (konkrétně se jedná o článek Kam v Praze na snídani nebo brunch? 15 (mimo)pražských podniků, kde podávají výtečné snídaně), rozhodla jsem se toto téma opět vytáhnout.

Prvotní seznam zahrnuje staré dobré klasiky, kam v Praze vyrazit na brunch nebo na snídani. Na Marthy’s Kitchen nebo SmetanaQ sice nedám dopustit, ale občas to chce změnu. A navíc nové podniky v Praze se rodí jako houby po dešti a některé šlapají těm stávajícím pěkně na paty.

Jelikož jsem bruncho-lover a snídaně je pořád nejdůležitější jídlo dne, připravila jsem pro vás up-datovaný seznam mých snídaňových oblíbenců. 

nové tipy kam na brunch v PrazeZdroj: Instagram kavárny Tvoje máma, fotila @lucijef

 

10 nových tipů, kam v Praze na skvělý brunch

#1 Cafe Tvaroh – trochu hipster místo, do kterého se budete pravidelně vracet

Na tuhle trochu hipsterskou kavárnu s příjemným vnitroblokem jsem narazila díky Instagramu. Cafe Tvaroh si mě získal na první dobrou. Pominuli originální pojmenování a hipster atmošku, tak na jejich ovesnou kaši s pečenými jablky, karamelovými ořechy a s omáčkou z lesního ovoce jen tak nezapomenete.

Zastánci slaných snídaní ocení nabídku chlebíků s různými pomazánkami. Novinkou v jejich menu je pak špaldová palačinka s kukuřičným sirupem a skořicí. A co by to bylo za snídani v Cafe Tvaroh bez jejich tvarohu s medem a oříšky? Kdepak, to by nešlo! 🙂

Ve všední den má otevřeno od 8 od rána až do 10 večer, o víkendech pak od 10 dopoledne. Do Cafe Tvaroh tedy můžete zajít třeba i na skleničku vína.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Klára (@klara_waldhauserova),

#2 The Nest Praha – asijské ,,hnízdo“ u Karlova náměstí

Zbrusu nové ,,hnízdo“ nedaleko Karlova náměstí The Nest se zaměřuje na dobroty asijského stylu. Zajít můžete nejen na brunch (mrk na menu zde), ale i na oběd nebo večeři. Musím se přiznat, že osobně jsem kavárnu ještě nestihla navštívit, protože je otevřená krátce. Na návštěvu se ale opravdu moc těším, protože soudě dle fotek interiéru i pokrmu bude opravdu stát za to. 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Nest (@thenestpraha),

#3 Spojka Karlín – spojuje u stolu milovníky kvalitního jídla

Má nová láska z Karlína – podnik Spojka, které spojuje u jednoho stolu všechny, bez ohledu na to, jestli se jedná o vegana, vegetariána, nebo milovníka masa. Tohle místo je opravdu designovka – co se týká interiéru i samotných pokrmů.

Snídaně podávají každý všední den v rozmezí 8:00 – 11:30, o víkendu pak od 9. ráno až do 14. hodin. Jedním z mých tipů, který rozhodně stojí za vyzkoušení, je špenátová palačinka s kozím sýrem, cibulovým chutney, žampiony a rukolou. Milovnici sladkých snídaní si přijdou na své s ovesnou kaší z kokosového mléka nebo s čirokovými lívanci (bezlepková alternativa).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Spojka Karlín (@spojka_karlin),

#4 Cafe Electric – nasajte atmosféru 20. let

Nově otevřená restaurace v Kolowratském paláci, Cafe Electric, nabízí masové, vegetariánské i veganské pokrmy, které uspokojí všechny vaše chutě. Nemáte čas zajít ráno na snídani? Nevadí, v Cafe Electric ji podávají po celý den!

Pokrmy i míchané drinky si můžete vychutnat v klidném vnitrobloku, jehož ozdobou jsou ve vzduchu zavěšené barevné deštníky a příjemnou atmosféru dokresluje moderní hudba. V zimě oceníte pohodlí suterénu, kde můžete nasát historickou atmosféru 20. let inspirovanou filmem Café Electric.

Já jsem v Cafe Electric měla z jejich brunch menu ,,Snídani ELEKTRIC“ ve stylu ,,buddha bowl“ – mísa složená z quinoy, salátu, brokolice, zastřeného vejce, semínek a hummusu. Můžete si ji doplnit ingrediencemi navíc. Vyzkoušela jsem batátové hranolky, které byly zaručeně nejlepší, které jsem kdy ochutnala! Mamka měla buchtičky se šodó s malinami. Dále nabízí například snídaňový burger, matcha lívance nebo francouzský toust.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený CAFE ELEKTRIC (@cafe_elektric),

#5 Tvoje máma – útulné místo, kde si budete připadat jako u vaší mamky

Neskutečně útulná kavárnička, kde se budete cítit jako… No jako u vaší mámy! 🙂 Vyzdvihnout musím především jejich pult, kde jsem strávila snad 30 minut vybíráním. Najdete na něm totiž okolo 10-15 druhů různých koláčků a koláčů, bábovek a jiných sladkých pečiv.

Mají samozřejmě zvláštní brunch nabídku (menu), kde najdete například chléb s avokádem, s lososem nebo třeba domácí jogurt s granolou a ovocem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tvoje máma (@kavarna_tvojemama),

#6 Lights Coffee – podnik s krásnou myšlenkou

Tuto kavárnu v blízkosti I.P. Pavlova doporučuji navštívit minimálně pro jednu věc – uděláte dobrý skutek. Lights Coffee je podnik, kde z každé účtenky putuje fixní částka 10 Kč na konkrétní charitativní projekt. Každý měsíc vyberou majitelé jeden, který svojí návštěvou podpoříte.

Možná už jste na Instagramu natrefili na fotku z této kavárny, jejíž pozadí zdobila stěna s neonovým nápisem Lights. By the way, věděli jste, že Lights Coffee je splněným snem mladého páru? David s Vierkou koncept vymysleli v Toskánsku, kde pracovali na farmě jako dobrovolníci.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lights Coffee Prague (@lightscoffee),

#7 Bar Cobra – každý si najde to své

Tak trochu bar, tak trochu bistro, tak trochu kavárna a současně zašívárna. Bar Cobra razí hesla #HomeOfficeFriendly #PetsWelcome #NoSmoking #FreeWifi #DjLounge. A protože je teď řeč o snídaních, napíšu vám k nim pár slov. Ono ale stačí jedno…

Bomba. V Cobře jsme byli na firemní snídani, s kolegyní jsme otestovaly lívance s tvarohem a jahodami a sázená vejce na kváskovém chlebu s hráškovým pestem. Upřímně, to byl nejlepší chleba se sázeným vejcem, co jsem kdy měla. Dávám jedničku s hvězdičkou a těším se někdy příště. Tentokrát se chystám vyzkoušet jejich vyhlášený hummus s foccaciou z jejich nabídky podávané po celý den.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kristýna Zdvořáčková (@kristyzdvorackova),

#8 Typika Coffee – poklad pražských Nuslí

Další pražský nováček, který jako z mála nevyrostl na Letné nebo Vinohradech, ale v pražských Nuslích. V jejich aktuálním brunch menu najdete například banánové lívance s citrónovým tvarohem, kefír s meruňkovým rozvarem a ořechovou granolou nebo tzv. open sandwich, tedy chléb se sázeným vejcem, šunkou a salátkem.

Interiér kavárny je minimalistický a ,,čistý“ – bílé zdi, světlé dřevo, rostliny. A já mam velkou radost, že Nusle mají nový kavárenský poklad, který rozhodně stojí za návštěvu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Typika coffee (@typika.coffee),

#9 Kavárna Pod Lipami – nasajte atmosféru Letné

Zažijte Letnou! Živá kavárna s Fair Trade kávou pražské pražírny Mamacoffee si v sezoně vychutnáte ve stylové předzahrádce. Přes zimu přijde vhod útulný interiér. V Kavárně Pod Lipami se kromě skvělé snídaně dá také lehce poobědvat. Pokud zvolíte variantu brunche, doporučuji vyzkoušet jejich hravé lívance!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kristýna Had. (@kristy.had),

#10 Osada – skrytá holešovická perla

Holešovická OSADA je novým místem pro všechny milovníky výběrové kávy, pro mě osobně úžasně osobité místo pro ranní kávu či snídani. Za zrodem OSADY stojí tým špičkových baristů Ambiente. Málokdo ví, že OSADA není pouze kavárna, ale také místo pro setkávání baristů. Na webu nabízejí baristické kurzy přípravy kávy nebo kurzy latte art.

Jídelní lístek zahrnuje polévky, saláty, speciální sendviče (sestávající z pečiva z Esky) a hot dogy. Ve spojení se skvělou kávou a sladkým pečivem od cukrářky Niky Vávrové dostanete v OSADĚ vše, co ke spojenému žaludku potřebujete. Já jsem ochutnala ze snídaňové nabídky domácí jogurt s granolou a meruňkami.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

Víte, do jakých pražských kaváren vyráží na kávu nejraději mé oblíbené influencerky?

Znali jste podniky ze seznamu? Jaká kavárna vás zaujala nejvíc?

Dejte mi vědět do komentáře, nebo mi napište na Instagramu, kde pravidelně sdílím další kavárenské tipy. Najdete mě pod jménem @diankaella.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

Mějte se krásně!

Vaše

Diana Ella blog logo

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *