Kariéra Lifestyle Marketing Motivace Sociální sítě Studium Život

15 skvělých českých blogů, které nakopnou váš osobní i profesní růst

Hledáte podnětné tipy pro váš osobní růst? Potřebujete občas ,,nakopnout“ nebo podat pomocnou ruku, když se dostaví demotivace? Zajímá vás, jak se lépe stravovat a udržet se dlouhodobě v kondici? Pídíte se po užitečných informacích z marketingového světa? Připravte se na pořád dávku inspirace.

Sepsala jsem pro vás seznam mých nejoblíbenějších českých blogů, které nakopnou váš osobní i profesní růst!

V českých vodách dnes plave tisíce youtuberů, blogerů, instagramerů a dalších ,,rádoby“ influencerů. Čím více jich přibývá, tím náročnější je veškerý sdílený obsah filtrovat. Bez urážky, každý má samozřejmě jiné požadavky a očekávání, ale tvorba jen mála z nich přináší skutečné hodnoty.

Osobně mám ráda užitečné typy blogů, které mi předají hodnotné informace nebo ve mně vyvolají ty správné otázky.

Jsem zastánce work-life balancu, a proto čtu blogy, které mě inspirují napříč různými oblastmi života. Jsou to zejména blogy o osobním rozvoji, zdravém životním stylu a marketingu, tedy oblasti, o které se dlouhodobě zajímám.

Tentokrát se vyhneme obloukem velkým webovým serverům. Zaměříme se na (dle mého názoru) nejlepší osobní i firemní blogy, které se věnují osobnímu rozvoji, motivaci, zdravému životním stylu, marketingu a příbuzným oborům. A zůstaneme hezky u nás doma, v Čechách.

15+1 skvělých českých blogů, které nakopnou váš osobní i profesní růst

 

Patero blogů o zdravém životním stylu

#1 Nehladu

Web nutričních terapeutek s magisterským vzděláním z 1. lékařské fakulty a VŠCHT. Veronika a Andrea bojují za pravdu o zdravé výživě a jsou spoluzakladatelky nutriční poradny Ne hladu. Píšou články, radí s výživou, přednáší, vystupují na konferencích i v TV. Zajímá vás zdravá výživa? Pak jste na jejich blogu správně.

#2 Aktin

aktin blog

Výjimka potvrzující pravidlo, aneb naprosto ukázkový příklad, že i značky mohou vést skutečně prospěšné blogy a efektivně skrze něj podporovat prodej svých produktů. Aktin provozuje dle mého názoru nejlepší internetový magazín o sportu, zdraví, fitness a výživě.

Tento projekt vznikl, aby odstranil mýty ve zdraví & fitness. Pomáhá lidem stát se nejlepší verzí jich samých. Motivuje k pohybu, zájmu o stravu, otevřené a svěží mysli.

#3 Karolína Four – Nejez blbě

Nejez blbě - blog Karolína Four

Karolína je inženýrka v oboru výživy a kvality potravin. Vede blog s podtitulem Nejez blbě – naučte se správné jíst. Na první pohled možná ,,obyčejný“ foodblog, ale opravdu jen na ten první.

Karolína pravidelně sdílí na blogu i Instagramu skvělé (zdravé, vyvážené) recepty z dostupných surovin, ale především předává užitečné tipy a rady z oblasti stravování. Pravidelně rozebírá složení potravin, vyvrací zažité mýty, hovoří o stravovacích návycích apod.

#4 Andrea Mokrejšová

Andrejka aktuálně studuje magisterský obor na 1. lékařské fakultě – nutriční specialista. Hodně běhá, studuje, mluví, vaří i cestuje. Skrze svůj blog předává spousty zdravých receptů a tipů, jak žít zdravě a aktivně pokud možno napořád. Provozuje také nutriční poradenství a nabízí konzultace.
 

#5 FitFab.cz od Andy Pavelcové a její FitFab Strong

  • Téma: cvičení, stravování, osobní rozvoj
  • Blog: www.fitfab.cz

Andy – právnička, autorka fitness programu FitFab Strong, tanečnice, běžkyně a milovnice kávy. Její blog Fit & Fabulous čtu už pěknou řadu let. Píše o zdraví, time managementu, cvičení. Články jsou neskutečně čtivé. Pokud chcete změnit svůj život – žít zdravě a cítit se plní pozitivní energie, Andy (blog) vám rozhodně pomůže.

Teď už Andy na svůj blog tolik nepřispívá, nicméně pravidelné články (především měsíční fitness výzvy) vychází na portále jejího fitness programu FitFab Strong.

 

Trojice blogů o motivaci a osobním rozvoji

#6 Mladypodnikatel.cz / blog Jirky Rosteckého

Portál Mladý podnikatel je největší a zároveň jediný český portál o podnikání, marketingu a osobním rozvoji. Zakladatel Jirka Rostecký v rozhovorech zpovídá úspěšné podnikatele, zkušené markeťáky a řadu dalších méně i více známých osobností s inspirativními příběhy. Získáte tak přístup k jejich zkušenostem a know-how.

Pro mě však ty nejzajímavější myšlenky sdílí Jirka na svém osobním blogu. Přednáší také studentům na vysokých školách a věnuje se charitativní činnosti. Forbes ho v roce 2019 zařadil do žebříčku 30pod30.

#7 Čas kávičky

Blog Čas kávičky má pod taktovkou Verča Emča – blogerka, podcasterka a (bývalá) youtuberka. Na svém blogu trefně píše o motivaci a zdravém životním stylu. Její tvorba je skutečně autentická a je převážně inspirována jejími vlastním životem. Baví mě, že ve vás dokáže vyvolat ty správné otázky a přiměje vás se hlouběji zamyslet nad životními hodnotami.

Jak jsem zmínila, Verča je především skvělá podcasterka – je to médium, které jí opravdu neskutečně sedí. Zařadila jsem ji proto do svého výběru nejlepších českých podcastů o motivaci a zdravém životním stylu.

#8 Stylish Coffee

stylish coffee blog veronika tazlerová

Autorkou blogu Stylish Coffee je Veronika Tazlerová. Sama o obě říká, že je obyčejná holka, která věří, že pokud konečně přestaneme jen snít a začneme i něco dělat, můžeme žít život, jaký si přejeme. Miluje cestování, dobrý kafe, marketing, knížky, černej humor, spaní pod širákem a farmářský trhy. O všech svých ,,láskách“ píše na svém blogu.

Osobně mě baví její články na téma time managementu a oceňuji její pravidelné tipy na knížky. Jeden z nejužitečnějších blogů v české ,,blogo sféře“.

Šestice blogů o (social media) marketingu

#9 Scout And The City

scout and the city blog

,,Skaut“ Jakub Mařík objevuje místa i talenty. Chodí krajinou, táboří, ale stejně tak se cítí doma i ve městě. Oceňuje všechno, co má estetickou hodnotu. Umění, design, módu. Zároveň pracuje v marketingu a má super přehled o českých a slovenských influencerech. Na blogu shromažďuje tipy na místa, která stojí za to navštívit i praktické tipy z influencer marketingu.

#10 Vnímat krásu od Daniela Krásného

Kreativní ředitel agentury Socialsharks Daniel Krásný, kterého můžete znát i z herního časopisu SCORE nebo pořadu RE-PLAY, píše především o sociálních sítích a kreativní tvorbě. Občas mu ulítne i nějaký ten článek o hrách nebo seriálech.

Sám říká, že píše o tom, jak vymýšlet. A nevymýšlet si, proč něco nejde. Palec nahoru za velkou autentičnost – tvoří jinak, tvoří po svém a dělá to dobře!

#11 Blog Patrika Gajdoše

Jak na blog, copywriting, tvůrčí psaní? Čtěte, co funguje na blogu Patrika Gajdoše! Pokud vás štve nudná blogerská sebechvála a oceníte praktické rady a tipy, pak jste na tomto blogu správně. Tvrdá fakta, čísla, osvědčené postupy, ozkoušené triky, tipy na knížky… O tomhle klukovi ještě uslyšíme.

#12 Blog eVisions

Byla bych asi proti sobě, kdybych blog eVisions neuvedla. Naše agentura vede blog o online marketingu i pracovní motivaci. Pravidelně publikujeme články a infografiky o sociálních sítích, SEO, PPC, obsahovém marketingu, copywritingu a dalších sfér online marketingu.

Vyfiltrované články o sociálních sítích najdete zde. Pravidelně také natáčíme vlog Novinky z onlajnu, ve kterém shrnuji ty nejzásadnější novinky ze sociálních sítí.

#13 Newsfeed

Online magazín Newsfeed se zaměřuje na Facebook z pohledu firemních uživatelů, zejména marketérů. Magazín má podporu od samotného Facebooku, se kterým intenzivně spolupracuje. Dostávají tak ucelené informace z oficiálních zdrojů mnohdy dříve, než jsou dostupné veřejně.

Pravidelně přináší ověřené novinky z oboru, inspirativní případové studie i rady a návody, jak lépe využívat Facebook k podnikání.

#14 Copykiller aneb prodávejte textem

copykiller blog

Podnikáte? Děláte online marketing? Chcete zlepšovat svou písemnou formu (sebe)prezentace? Blog Copykiller, jehož autory jsou Lucie Koubek a Dušan Souček, vás naučí psát kvalitní texty. Takové, že vám bude vámi napsané články závidět i uznávaný autor knih, a pokud podnikáte, přivedou vám texty více nadšených zákazníků i přinesou více objednávek.

Blog, který vám bude asi povědomý

#15 Blog Diana Ella by Diana Zadáková (me)

  • Téma: Motivace, osobní rozvoj, sociální sítě, zdravý životní styl
  • Blog: www.dianaella.com

Na svém blogu se z velké části věnuji marketingu. Pravidelně sdílím marketingové tipy a triky, které ocení každý (ne)markeťák v rubrice MarketingJelikož pracuji jako Social Media Manager, tak u mě najdete především tipy zaměřené na sociální sítě, ale sem tam zapluji i mimo ně.

Dlouhodobě se zajímám o osobní rozvoj, motivaci a zdravý životní styl, a proto na mém blogu najdete také mé myšlenky a tipy věnující se právě zmíněným oblastem. Inspiraci čerpám z knížek, podcastů, blogů, ale především ze svého života.

Doufám, že vám přibyly nové zajímavé záložky do vašeho prohlížeče! 🙂 Zapomněla jsem do seznamu zařadit nějaký český blog, který tam rozhodně patří?

Dejte mi vědět do komentáře nebo mi napište na mých sociálních sítích, ať to mohu případně napravit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

 

Pokud se dlouhodobě zajímáte o sociální sítě, doporučuji nahlédnout do mého článku 22 blogů o sociálních sítích, které stojí za to číst. Pořádná dávka inspirace na vás čeká také v seznamu mých nejoblíbenějších podcastů o motivaci a zdravém životním stylu.

Mějte se krásně!

Vaše

Diana Ella blog logo

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

9 Comments

  1. Děkuji, takový seznam je přesně to, co jsem hledal!

    1. Perfekt! To jsem ráda, že se hodil!

  2. Skvělé zpracování článku.

    1. Děkuji Veru!

  3. Super, díky za tipy, některé blogy jsem neznala, mám zábavu na dnešní večer 🙂

  4. Dobrý den Diano,

    Skvělý článek, moc diky za inspiraci. Napadá Vas nějaký blog, který by měl rozhodne sledovat člověk mající na starosti marketing v neziskovce?

    Diky moc za Vas tip;-)

    1. dianaella says:

      Milá Terezo,
      jsem ráda, že se Vám článek líbil. Z hlavy mě napadá pouze projekt s rozhovory Mladý podnikatel.
      Mějte se hezky,
      Diana

  5. Moc díky za článek, našla jsem pár zajímavých osobností, o kterých si ráda přečtu.

  6. Super článek 🙂 Moc děkuji za inspiraci!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *