Kariéra Lifestyle Marketing Motivace Recepty Sociální sítě Studium Tipy na podniky Život

Seznam užitečných zdrojů aneb špičky z oborů sdílí své know-how

Zachovat si chladnou hlavu a pozitivní myšlenky v záplavě negativních zpráv není snadné. Situaci nezlehčuji a uvědomuji si její vážnost. Negativních zpráv je ale dost, a proto se tu budu snažit šířit to dobré. A pokud mám být upřímná (a nechci být zlá), možná jsme si tuhle ,,krizi“ zasloužili. ​Každá krize nakonec přinese velké poučení.

Přeji vám všem, abyste toto období zvládli ve zdraví a stabilitě a přikládám seznam zdrojů, které mě v poslední době opravdu zaujaly.

Nečekejte žádné tipy, jak se zabavit v karanténě nebo jak pracovat efektivně z domova (v home officu), předpokládám, že to není ve 21. století potřeba a jste natolik inteligentní a máte sami spousty nápadů, jak s volným časem efektivně naložit.

Upřímně mně těší, jaká vlna solidarity se naší společností rozjela. Mně se opět potvrdilo, že jakmile jde do tuhého, český národ se semkne. Podporujeme se navzájem a snažíme se pomáhat těm, kteří to potřebují.

Namísto toho, abychom si pro sebe škudlili know-how, sdílíme ho s celým světem ve snaze podpořit se nebo udělat den o trochu lepší. Vytvořila jsem proto tenhle seznam plný užitečných zdrojů, ve kterých špičky z různých oborů sdílí své know-how, rady a tipy.

Budu ráda, když mi napíšete na Instagram (přezdívka @diankaella), nebo do komentáře další tipy na užitečné zdroje, které bych do článku měla doplnit.

Pokud máte pocit, že by článek někomu zpříjemnil den nebo i mohl pomoct se rekvalifikovat, prosím, pošlete mu ho. Právě proto vznikl.

Zdravý životní styl, vaření cvičení

1. Vychutnejte si pokrmy z nejlepších podniku v Praze z pohodlí domova

Taste of Prague připravili tento seznam oblíbených restaurací, kaváren, bister i barů, které nelení a v době karantény doručí dobroty až k vám domů. Stáhnout si můžete také cheat sheet, kde najdete podniky přehledně pohromadě včetně tel. čísel.

2. Naučte se péct jako Iveta Fabešová

Uznávaná cukrářka a majitelka sítě I.F. Café, Iveta Fabešová, na své facebookové stránce pravidelně sdílí recepty. Podělila se například už o recept na čokoládovou bábkou, čoko-sušenky i housky.

 

3. Gastrokroužek přichází s konceptem #varimevkarantene

Gastrokroužek je neobyčejná kuchařka přátel, bloggerů a gurmetů, které spojilo jídlo. V kuchařce najdete například recepty bloggerů Markéty Pavleje (Kitchenette)Jany Králikové (Zásadně zdravě)Mariky a Jirky Kučových (Kitchen Story), novinářky Dariny Křivánkové (Reflex, FOOD) nebo Lukáše Hejlíka (Gastromapa).

V době karantény si na Instagramu předávají pomyslnou štafetu a sdílí recepty na jídla ze surovin, které ,,najdete ve své spíži“.

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Tak co, nedrbe vám ještě doma? Víte ještě, co vařit? Mrkněte jak je na tom náš ⭕. I když je každý jinde, tak v podstatě dohromady #varimevkarantene. Přinášíme sérii inspirativních receptů, každý jeden na jistou část dne. Ať vám jsou k duhu a těšíme se na vaše vaření. G! @neplechanaplechu Toasťák @kitchenettehome Banana bread ze starejch banánů @sklarouvkuchyni Nádivka z toho, co zbylo @lucijef Brokolicová polívka @lukashejlik a @veronika_hejlikova Svíčková bez svíčkové @mamachef.cz Chése cake @adeladoselkaramel Pizza ze zbytků @yummypaleo.cz Smoothie proti nachlazení z vývaru a pomeranče @zasadnezdrave risotto z červené řepy @pg_foodies koláč Far @karolinafour Topinka s tím, co lednice dala @georgenemec Penicilin @tasteofkate a @tasteofred Tacos @darinakrivankova Quesadilla s tím, co bylo ve večerce @Kitchenstory Langoš #spojilonasjidlo #rozdelilakarantena #budG

Příspěvek sdílený Gastrokroužek (@gastrokrouzek),

 

4. Koncept Kde se najím? od Storyous, pomozte zachránit gastro…

…a objednej si jídlo s sebou. Na kde-se-najim.cz najdete restaurace, bistra, kavárny, řeznictví a pekárny v okolí, které to nevzdávají a stále pro nás vaří. Tak je podpořte, ať máme kde oslavit, až karanténa skončí. 🙂

 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Storyous (@storyous),

 

5. Zůstaňte fit a vařte podle kuchařek Jíme zdravě

První a druhý díl kuchařky si nyní stáhnete zcela zdarma. Až bude po karanténě, budete ready se svojí figurou jít rovnou do plavek. 🙂

 

6. Zavřeli vám fitko?

Program FitFab Strong pro vás připravil 4 zcela nová videa. Zatančíte si, zacvičíte flow yogu a posílíte břicho, stehna, paže a zadek. Sledujte YouTube channel FitFab Strong.

Možná je nyní ten pravý čas zkusit zcela nový tip cvičení. Ve svém článku Co nejdůležitějšího mě naučila jóga a jak s ní začít? jsem se rozepsala o pozitivních účincích jógy na mé tělo i duši.

Know-how od špiček v oboru z marketingu, podnikání i práva

7. Mapa dopadu koronaviru na ekonomiku

Vliv viru na zdraví se diskutuje neustále a je bezpochyby absolutně zásadní informací. O čem se už tolik nehovoří, je vliv koronaviru na ekonomiku celého světa. Zatím se zdá, že čelíme krizi horší než jaká byla v roce 2008. Nahlédněte do online mapy.

 

8. Koronavirovou krizi v businessu řeší známí lidé z oborů v rozhovorech webu Mladého Podnikatele

Bohužel mnoho firem a živnostníků se teď nachází ve velmi těžké situaci, přichází o své zákazníky a klienty. V těchto rozhovorech (videa, podcasty) najdete praktické tipy od finančního řízení, přes řešení logistiky až po psychiku.

 

9. Magazín Forbes zpřístupnil až do konce měsíce března zcela zdarma svůj archiv všech čísel

Přístupové údaje naleznete na tomto odkazu. Hezké počteníčko přeji!

 

10. Naučte se klíčové dovednosti a přestaňte žít v kanceláři

S online kurzem od Travel Bible, který je nyní ZDARMA – aktuální situace vás možná přesvědčila, že home office může být nakonec opravdu efektivní. A pokud se v tom trochu plácáte, v tomto kurze získáte spoustu osvědčených tipů & triků.

 

11. Naučte se #jaknasite za zlomek ceny

Skvělá lektorka sociálních sítí a spoluautorka knihy Jak na sítě, Eliška Vyhnánková, nabízí své kurzy social media marketingu ve formě webináře a to se 75% slevou.

Přečtete si článek 17 skvělých myšlenek z knihy Jak na sítě, které stojí za to sdílet.

 

12. Chcete se naučit programovat?

Na webu junior.guru/learn najdete pečlivě nachystané materiály (videa, text – vše zdarma), které vás provedou od úplného startu tím nejlepším a nejefektivnějším způsobem.

 

13. Zasáhla vás nebo vaši firmu opatření kvůli koronaviru?

Nejste schopni dostát svým smluvním závazkům, řešíte co se zaměstnanci nebo chcete uplatnit náhradu škody? Na webu www.pravovrousce.cz stáhnete zdarma vzory smluv a dokumentů, které se mohou hodit v současné krizi i potom, co pomine. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jana Sedláková (@janasedlakovaciskova),

 

14. Rady pro všechny podnikatele ohledně krizového řízení

Praktická doporučení sdílí Česká asociace interim managementu. Nahlédněte do komplexního dokumentu plného rad a doporučení.

 

14. Odhalte psychologii prodeje a textové fígle v knize od Otta Bohuše

V nádherné knize se 104 ilustracemi odhalíte textové fígle. Knihu zcela zdarma až do 30. 4. poskytnul copyguru Otto Bohuš. Stahovat ji můžete na webu www.ottobohus.cz/orbis-zdarma.

Budu ráda, když mi napíšete na Instagram (přezdívka @diankaella), nebo do komentáře další tipy na užitečné zdroje, které bych do článku měla doplnit.

A pokud máte pocit, že by článek někomu zpříjemnil den nebo i mohl pomoct se rekvalifikovat, prosím, pošlete mu ho. Právě proto vznikl.

Další vlnu pozitivní energie načerpáte třeba v rubrice toho blogu s názvem Motivace.

Přeji pevné zdraví a stabilitu!

Diana Zadáková

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *