Cestování Lifestyle Tipy na podniky Život

Nejlepší tipy na (café) výlety v okolí Prahy, které si vychutnáte i v této době

Inspirace na 14 výletů v okolí Prahy, které můžete podniknout i teď a díky skvělým podnikům si je vychutnáte plnými doušky.

Poznejte městečka v blízkém okolí Prahy, která nabízí zámky, krásné parky, rozsáhlé lesy, ruch maloměsta a prvotřídní podniky. Podpořte jejich výdejní okénka a užijte si poznávání nových míst v okolí Prahy.

Nejlepší tipy na (café) výlety v okolí Prahy, které si vychutnáte i v této době

#1 Procházka Průhonickým parkem se zastávkou v Coffee59Brunch

Jen pár kilometrů od Prahy se nachází Průhonický zámek a k němu přilehlý, doslova pohádkový Průhonický zámecký park. Jedná se o jeden z největších přírodně krajinářských parků v Evropě. Ideální místo na (romantickou) procházku, kam se vyplatí vydat v jakémkoliv ročním období.

Vychutnejte si procházkou s kávou v ruce z Coffee59Brunch, kterou najdete přímo v nádvoří zámku. Jejich výdejní okénko nabízí nejen skvělou kávu, ale také sandwiche nebo různé sladké dobroty.

#2 Zažijte říčanské nadšení pro kávu v Gabi Café 

Ochutnejte kávu vysoké kvality a neskutečné dobroty z výdejního okénka v Gabi Café. Zajeďte do Říčan u Prahy a poznejte nedaleké městečko s krásným náměstím a ulicemi moderních vilek.

#3 Vydejte se na zámek Dobřichovice a zažijte poctivou gastronomii v Panské Zahradě

V Dobřichovicích panuje neskutečně pozitivní atmosféra. Projděte se kolem zámečku, po pramenu řeky Berounky a zažijte kouzelnou atmosféru tohoto maloměsta.

Vyhládlo vám? Objednejte si jídlo v Panské Zahradě. Nabízí moderní poctivou gastronomii sahající od domácích těstovin, přes steaky až po výrobky z vlastní profesionální udírny. Vaří opravdu fantasticky!

#4 Do Dobřichovic také za kávou a dortem do Café Černý dorty

V Dobřichovicích ještě chvíli zůstaneme. Pokud máte chuť si užít procházku s lahodnou kávou, čajem nebo máte chuť na něco sladkého, stavte se do okénka Café Černý dorty.

#5 Poznejte městečko Klánovice u Prahy a ochutnejte dobroty a kávu Doubleshot z Bistra Yoon 

Satelitní městečko jak malované pro odpolední procházku. Jestli si vyberete klánovický les, místní kostelík nebo uličky plné moderních vil, už je na vás. Nicméně cappuccino z Bistra Yoon vynechat nemůžete! Sladké dobroty bistru peče místní slečna. Speciálně doporučuji se poptat na makový dort. Nejlepší, jaký jsem kdy měla!

#6 Vyhládlo vám po procházce Klánovicemi? Ochutnejte legendární pizzu pinsu v restauraci & bistru Bazar

Pokud vám sladkosti a káva z Bistra Yoon nestačí, doplňte energii v Bazaru. Zažijte pravou Itálii v Klánovicích! Speciálně doporučuji ochutnat jejich pizzu pinsu.

#7 Restaurace v Hlubočince, kam se budete rádi vracet Zas a Znova

Rodinná restaurace v srdci Hlubočinky, kam se budete rádi vracet ZAS A ZNOVA. Sezonní, čerstvé suroviny, tradiční jídla bez experimentů a důraz na rodinu. Takový je ve zkratce koncept restaurace. Jo a mají nejlepší buchtičky se šódo!

#8 Zažijte uměleckou i požitkářskou lahůtku v Cafe & bistro Patina House 

V malém městečku kousek za Prahou nesoucím jméno Mníšek pod Brdy se nachází malá kavárna, bistro, obchod a vinárna pod názvem Café Bistro Patina House.

Spojte návštěvu městečka a jeho krásného zámku s podporou tohoto místního podniku.

#9 Poznejte příběh Týnce nad Sázavou a stavte se v Bistro&Cafe Příběh

V Týnci nad Sázavou majitelům bistra chybělo místo, kde bychom mohli trávit volný čas, sdílet své zážitky a k tomu si dát třeba kávu. A tak vznikl „Příběh“. Poznejte jejich výdejní okénko a příběh tohoto městečka.

#10 Procházka Černošicemi podél řeky Berounky s kávou z Kavárny Bárka

Kavárna Bárka se nachází na klidném místě v půvabných rekreačních Černošicích. Ochutnej kávu Doubleshot, některou z veganských dobrot a vydejte se vstříc černošickým ulicím a údolí řeky Berounky.

#11 Výšlap na zříceninu hradu Košťálov a odměna skvělou kávu s rumovou koulí z Káva s párou

Po výšlapu na zříceninu Košťálov se vám naskytne úžasný pohled na České středohoří.

A protože je třeba spálené kalorie vykompenzovat, doporučuji se stavit v Litoměřicích v kavárně Káva s párou. Vychutnáte si výjimečný zážitek v budově zrušené železniční zastávky s čerstvě praženou kávou a vlastními dezerty jejich cukrářky.

#12 Výprava po únětickém údolí, na Alšovu vyhlídku a na koláče k penzionu U Lasíků

V hospůdce U Lasíků vám nabídnou domácí slané i sladké koláče, polévky, chléb se sádlem, lahodné Únětické pivo, kvasnicové pivo Maiselś Weisse, vína, kávu, domácí šťávy i čaje.

Vyrazte na Alšovu vyhlídku, projděte se únětickým údolím a výlet zakončete ve zmíněném penzionku (hospůdce) U Lasíků.

#13 Procházka zámeckým parkem Lány a dobroty z nedalekého BB coffee

Barokní zámek v obci Lány uprostřed křivoklátských lesů je od roku 1921 oficiálním letním sídlem prezidentů České republiky.

Zámek je sice veřejnosti nepřístupný, ale můžete zavítat do rozlehlého zámeckého parku a palmového skleníku z roku 1879. Výlet si doporučuji zpestřit zastávkou v obci Nové Strašecí v BB coffee.

#14 (Cyklo) výlet po Mělníku – zažijte město, zámek, vinice a skvělou kávu z Kafe Mělník

Mělník je ve Středních Čechách centrem vinařství a pyšní se krásným zámkem i historickým centrem zčásti obklopeným hradbami. Skrývá zámecké vinné sklepy, vinařskou expozici v muzeu, městské podzemí s unikátní studnou anebo kostnici pod chrámem sv. Petra a Pavla. Výletování si zpestřete kávou (mají skvělou výběrovou), čajem nebo něčím dobrým z oblíbeného Kafe Mělník.

Pokud vám inspirace nestačila, doporučuji si mrknout na článek 42 tipů, kam na výlet v okolí Prahy.

Kam se vydáte jako první? Máte pro mě nějaké další tipy? Sdílejte je se mnou na mém Instagramu @diankaella nebo mi dejte vědět v komentářích.

Opatrujte se!

Diana Zadáková

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

2 Comments

  1. Děkuji mnohokrát. váš blog má velmi pěkný obsah

    1. dianaella says:

      Děkuji, mám radost, že je užitečný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *