Lifestyle Tipy na podniky

Kam na nejlepší buchtičky se šodó? Těchto 6 podniků musíte navštívit!

Buchtičky s krémem nebo také dukátové buchtičky či buchtičky se šodó, jsou tradiční český sladký pokrm, který si mnozí z nás zamilovali od dětství. Ještě teď si živě vybavuji to ohromnou radost, kterou jsem měla ve školní jídelně, když jsem zjistila, že se podávají!

Když si představím kynuté buchtičky polité teplým vanilkovým krémem, tak všechny ,,diety“ jdou stranou.

Poslední dobou tento tradiční pokrm zažívá boom a spousta restaurací, bister či kaváren ho zařadila do svých jídelníčků. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, příprava buchtiček je celkem oříšek. Nikdo není zvědavý na suché buchty a řídký nebo hrudkovitý krém. 🙂

Pokud patříte mezi milovníky dukátových buchtiček i vy, jste na správné (webové) adrese! Pokud zajdete do těchto 6 podniků, slibuji, že si na nich zaručeně pochutnáte!

Kam na nejlepší buchtičky se šodó? Šest podniků, které musíte vyzkoušet!

Kam na nejlepší buchtičky se šodó
Zdroj: FB stránka Cukrárna Myšák

 

#1 The Eatery bistro

Naprosto boží bistro, které se na (ne)štěstí nachází kousek od mé práce. Skvělý gastronomický zážitek, nádherné vizuální zpracování pokrmů, moderní prostředí. Bistro sází na sezonní suroviny a podávají zpravidla tradiční recepty v moderním pojetí. Ceny jsou vyšší (za hlavní chod dáte zpravidla 200 Kč a více).

Osobně jsem neměla možnost jejich buchtičky ochutnat, neboť jsem byla v bistru jen párkrát a to zrovna nebyly v nabídce. Musíte mít tedy štěstí, anebo mu jít naproti. 🙂 Z doslechu ale vím, že jsou údajně jedny z nejlepších v Praze. Na snímku to možná úplně nevypadá, ale já tomu věřím. Jejich jídla totiž opravdu stojí za to. Pokud jste v The Eatery ještě nebyli, rozhodně si tento podnik zapište do svého wish-gastro listu! 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený AsmatFoodie (@asmatfoodie),


#2 Cukrárna Myšák

Jestli nějaké buchtičky s krémem skórují na Instagramu na plné čáře, jsou to právě ty z cukrárny Myšák! Tato prvorepubliková kavárna v centru Prahy vás zve do dvou pater plných slad­kých i slaných dobrot. To nejtěžší bude si vybrat jednu jedinou. Vy ale jděte právě do buchtiček!

Nebudete litovat. Jen pozor, mizí rychlostí blesku. Raději na ně zajděte v dopolední či poledních hodinách.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cukrárna Myšák (@cukrarna.mysak),

#3 IF Café

  • Lokalita: 4 pobočky
    • Belgická 30, Praha 2 (útulné, menší sezení v podzemí)
    • Tylovo náměstí 2, Praha 2 (prostornější, moderní, prosvětlené – doporučuji)
    • Werichova vila, Praha 1 (celkem prostorné prostředí moc útulné a staré vily)
    • Jungmannova 30/21, Praha 1 (nejnovější pobočka, moderní, světlé prostory)
  • Web: www.ivetafabesova.cz
  • FB: IF Café
  • IG: @ifcafe

Podnik IF Café má pod svými křídly Iveta Fabešová, kterou můžete znát z kuchařské reality show Na nože. Dnes už můžeme zajít do celkem 4 pražských podniků IF Café na jedny z nejprofesionálnějších dortů vůbec – a to nejen chutí, ale i vizuálním provedením. A cena tomu bohužel odpovídá (v průměru 150 Kč za dortík).

Pokud zajdete na buchtičky právě sem, naservírují vám hned dvě misky – do jedné buchtičky, do druhé krém. Užijete si tedy namáčení. Tenhle styl podávání mám osobně ze všeho nejradši!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Zorka Hejdová (@zorkahejdova),


#4 Restaurace Zas a Znova

Rodinná restaurace Zas a Znova se nachází kousek za Prahou, v Hlubočince. Doporučuji udělat si menší výlet a zastávku na buchtičky s krémem brát jako jeden bod programu. 😀 Pokud je jednou ochutnáte, budete se chtít vracet – Zas a Znova!

Buchtičky jsou součástí stálého menu jako ,,dezert“. Pokud si k nim dáte polévku, naprosto z přehledem vydají za hlavní chod. A to servírování? Šoupne do kapsy i IF Café…

Na dřevěném podtácku vám naservírují menší pekáč buchet a kastrůlek s krémem, kterým si sami buchtičky polijete. Vážně žůžo labůžo!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ZAS A ZNOVA (@zasaznova.cz),

#5 Restaurace Meat Beer

Budu upřímná, v restauraci Meat Beer jsem na buchtičkách ještě nebyla, ale hned několik mých kamarádů ,,fajnšmekrů“ mi tuhle lokalitu doporučilo. Buchtičky se šodó jsou součástí stálého menu jako dezert.

Meat Beer je moderní česká restaurace, jejíž menu je založené na čerstvých a farmářských produktech. Jak název napovídá, zaměřuje se především na českou gastronomii avšak v kreativním pojetí. Na jejich menu tedy najdete hl. maso a pivo. No a české buchtičky se šodó samozřejmě nemohou chybět! 🙂

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený _meatbeer_ (@_meatbeer_),

#6 Home Kitchen (Holešovice)

Stylové a jednoduše zařízené bistro Home Kitchen najdete hned ve 4 lokalitách – Holešovice, Nové Město, Staré Město, Smíchov. Jelikož pracuji jen pár desítek metrů od toho holešovického, zmiňuje a doporučuji právě to.

Naprosto parádní buchtičky se šodó se objevují pravidelně v obědovém menu jakožto ,,sladkých chod“. Obědové menu přitom zůstává shodné od pondělí do pátku. Cena 135 Kč mi přijde poměrně nízká, jelikož se dočkáte opravdu pořádné nálože. Žádný dezert! Zkrátka hlavní chod jak bistro v obědovém meníčku slibuje.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Veronika B. (@foodie_niky),

 

Holdujete buchtičkám s vanilkovým krémem i vy? Zajdete na ně rádi někam do bistra, nebo upřednostňujete vlastní podání? 🙂 Pokud jsem podle vás na nějaký podnik zapomněla, dejte mi vědět do komentáře! 🙂

Honí vás mlsná? Projděte si seznam nejlepších pražských kaváren!

Určitě mi dejte vědět do komentářů nebo na Instagramu (@diankaella), zda se vám tipy osvědčily!

Mějte se krásně!

Vaše

 

 

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *