Lifestyle Marketing Sociální sítě

Nejlepší filmy a seriály o sociálních sítích

Hledáte filmy o sociálních sítích? Nebo jen nevíte, jak naložit s volným večerem? Inspirujte se seznamem filmů a seriálů o sociálních sítích, které stojí za to vidět! Sociální média svými příběhy inspirovala režiséry k natočení komedií, dokumentů, thrillerů i dramat.

Prohlédněte si seznam nejlepších filmů souvisejících se sociálními sítěmi a světem influencerů. Který z filmů a seriálů už jste viděli a na jaký se určitě podíváte?

1. The Social Network (Sociální síť) – drama, Netflix

Mark Zuckerberg je mladý student Harvardu, který je posedlý elitními kluby. Umí programovat jako nikdo, jeho povaha je velmi zvláštní, ale přesto geniální. Aneb film o založení a začátcích Facebooku, protože historii největší sociální sítě byste rozhodně měli znát.

2. The Social Dilemma (Sociální dilema) – dokument, Netlifx

Tweetujeme, lajkujeme, sdílíme – ale jaké jsou důsledky naší rostoucí závislosti na sociálních sítích? Jak digitální platformy ovlivňují naše životy? Zasvěcenci ze Silicon Valley odhalují, co se skrývá na druhé straně vaší obrazovky.

Film na pomezí dokumentu a dramatu, ve kterém odborníci na moderní technologie upozorňují na negativní důsledky a jevy spojené se sociálními sítěmi.

3. Disconnect (Odpojit) – drama

Film zkoumá následky používání moderních technologií a jejich vliv na naše vztahy. Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu.

4. The Hater (Místnost sebevrahů. Hater) – thriller, Netflix

Mladý muž šíří zákeřné pomluvy ve světě sociálních médií. Jeho virtuální jed ale brzy probudí násilí v reálném životě…

5. Emily in Paris – komedie, seriál, Netflix

Mladá Američanka je najata marketingovou agenturou v Paříži, aby jim poskytla americký úhel pohledu (na kampaně, klienty). Nachází nové přátelé, tvoří kampaně, zažívá selhání, zamilovává se. Svá dobrodružství v Paříží sdílí skrze svůj instagramový profil.

6. The Social Ones – komedie, YouTube

Mockumentární film, který zkoumá životy a úzkosti skupiny influencerů na sociálních sítích. Je svět influenceringu jed nebo med?

7. The Circle – seriál, Netflix

Sociální experiment a soutěžní show, ve které hráči na internetu flirtují, hledají přátele a snaží se (podvodem) vyhrát 100 000 dolarů. Téma vychází z dnešních ,,virtuálních identit“ na sociálních sítích. Nejde tu ani tak o vzhled či povahu, jako o schopnost hrát postavu a prodat ji.

8. Lo and Behold, Reveries of the Connected World (A hle: Snění o propojeném světě) – dokument, YouTube

Dokument o existenciálním dopadu internetu, robotiky, umělé inteligence, internetu věcí a dalších digitálních technologií na lidský život.

9. The Great Hack (Velký hack) – dokument, Netflix

Dokument o datovém skandálu Facebook – Cambridge Analytica. Jak to tenkrát bylo?

10. The American Meme – dokument, Netflix

Dokumentární film, který zkoumá životní styl a cestu čtyř influencerů na sociálních sítích. Jak Paris Hilton, Josh Ostrovsky, Brittany Furlan a Kirill Bichutsky budují svá online impéria? A jaké jsou stinné stránky jejich slávy?

11. Chef (Šéf) – komedie

Jakou moc mají food blogeři? Dokáže jedna negativní recenze zničit pověst luxusní restaurace? Příběh šéfkuchaře, který se rozhodne opustit dobře placené místo a pořídí si foodtruck.

Film, který vás přesvědčí, že jídlo + sociální sítě jsou vždycky správná kombinace!

12. Gossip Girl (Super Drbna) – seriál

Exkurze do života mladé newyorské smetánky, jejich radostí, starostí, lásky, závisti i nenávisti. A co víc – každému je v patách super drbna, která je sleduje a žádné tajemství si nenechá pro sebe.

13. The Black Mirror: Nosedive (Černé zrcadlo: Pád střemhlav) – drama, seriál (S03E01)

První díl třetí série vás zavede do světa, kde se všechno odvíjí od sociálního statusu. Příběh ženy, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích a získat co nejvíce hvězdiček oblíbenosti. Jak skončí tahle neupřímná honba a touha po sociálními statusu?

14. Andílek na nervy – komedie, film

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí plné ,,exotů“ je sice zajímavou náplní pro její YouTube kanál, ale dokáže být na venkově šťastná?

15. Searching (Pátrání) – thriller

Davidovi zmizí šestnáctiletá dcera a policie se pouští do vyšetřování. Nemají žádné stopy a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. Dokáže nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí?

16. You (TY) – thriller, seriál, Netflix

Jak daleko může zajít stalking? Příběh muže, jehož zájem o ženu se brzy změní na nebezpečnou posedlost.

Napadají vás další seriály nebo filmy o sociálních sítích, které bych měla zařadit do seznamu? Budu ráda za vaše tipy!

P.S. Proti gustu žádný dišputát. Snažila jsem se vytvořit seznam, který bude obsahovat různé žánry a mohl si každý vybrat filmy o sociálních sítích dle svého vkusu.

Vidíme se na sítích!

Vaše

Diana Zadáková

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

3 Comments

  1. Black Mirror je totálna pecka, škoda, že už pár rokov nič nevyšlo. A číslo 1. The Social Network (Sociální síť) je oprávnene! :))

  2. Díky, to je to, co jsem hledal 🙂 Nemohl jsem si vzpomenout na film The Circle! Díky

    1. dianaella says:

      Super! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *