Aplikace pro Instagram Stories
Marketing Sociální sítě

11 šikovných aplikací pro úpravu Instagram Stories

Instagram Stories nám umožňují ,,napíchnutnout se“ na naše blízké i známé osobnosti ve dne v noci. Zatímco dříve se stories využívaly primárně na zachycení přítomného okamžiku, dnes už fungují jako další ,,designový“ kanál. Svými příběhy chceme naše sledující překvapit, zaujmout a především se chceme odlišit od ostatních.

Sepsala jsem pro vás 11 šikovných a osvědčených aplikacích, které vyšperkují vaše Instagram Stories.

Aplikace pro Instagram Stories

#1 Unfold

Aplikace Unfold je ideální pro vytváření kreativních, stylových a přitom ,,keep-it-simple“ koláží pro vaše Instagram příběhy. Nabízí spousty předpřipravených šablon (layaoutů), ze kterých si můžete vybrat dle svých preferencí.

Populární je využívat tuto aplikaci pro vytváření polaroid rámečků – aplikace dá vaši fotku do bílého rámu a nabízí možnost přidat text v různých fontech. Bohužel většina fontů nepodporuje diakritiku, takže se vyplatí psát popisky v angličtině. Zato má aplikace další velké plus –  umožňuje editaci videí.

Stáhněte si Unfold do svého telefonu:

 

#2 InShot

Moje nejoblíbenější aplikace pro úpravu Insta Stories je určitě InShot. Většinou sdílím v příbězích fotky vyfocené klasicky přes foťák v mobilu, občas vyfocené foťákem – pro lepší kvalitu.

Aplikace InShot dá vašim snímkům ten správný ,,stories“ rozměr (canvas)! Předtím, než fotografie nebo videa začnete upravovat, se ujistěte, že máte nastavený správný poměr pro Insta Story a to je 9:16.

Co všechno aplikace umí?

  • Vytvářet skvělé pozadí pro vaše fotografie, které jinak nemají správný ,,stories“ rozměr. Umožní vám buď fotku zvětšit, nebo vytvořit rozmazané pozadí z původního snímku, či přidat do pozadí jiné fotky.
  • Nabízí spoustu layoutů. Vytvoříte tak fotografické koláže pomocí předem připravených šablon.
  • Nahradí program na úpravu videí. Umožňuje stříhat videa, přidávat efekty, hudbu, text a další ,,must-haves“ pro vymazlená videa. A ovládání je super-jednoduché!
  • Dokáže upravit rychlost videa (čistá funkce, pokud chcete urychlit některé videa nebo zpomalovat videa), což se občas šikne, jelikož do stories můžeme nahrávat video o max. délce 15 sekund.
  • A samozřejmě nabízí širokou škálu filtrů, zábavné nálepky, možnost přidávat texty a spoustu dalších ,,nezbytností“. 🙂

Stáhněte si InShot do svého telefonu:

 

#3 HypeType

Obohaťte vaší Instagram Story animovaným textem! 🙂 V aplikaci HypeType je k dispozici mnoho různých animací, písem, barev… Je to vůbec jedna z nejpopulárnějších aplikací pro vytváření textů do fotek a videí pro instagramové příběhy. Z fotky se ve výsledku stane kraťounké video obohacené o ,,jezdící“ písmo.

Aplikace HypeType

Stáhněte si HypeType do svého telefonu:

 

#4 Over

Aplikace Over je možná trochu méně user-friendly, ale po čase si ji osaháte. A budete rádi, že ji máte! 🙂 Over nabízí opět spoustu možností: různá pozadí, samolepky, text, písma atd. Můžete přidat fotografie na sebe, měnit pozadí, přidávat různě tvary… Je to aplikace pro pokročilejší. Nehledejte v ní ale žádnou vědu. 🙂

Aplikace Over

V základu volíte mezi dvěma formami úprav:

  1. Používání jedné z předem připravených šablon.
  2. Vytvoření svého vlastního návrhu Insta Story od nuly, na prázdném pozadí.

Stáhněte si Over do svého telefonu:

 

#5 Snow

SNOW je další aplikace, která dodá vaší Instagram Story opravdu ,,cool“ charakter. 🙂  Zvolte snímek, nebo video, které chcete vložit do vašeho příběhu. Při úpravě zvolte ikonu ,,Smiley Face“ a pak už jen vybírejte v záplavě efektů ten nej. 🙂

Aplikace Snow

Osobně doporučit najet na ikonu ,,camera“ na horní liště, která se vám objeví po kliknutí na ,,Smiley Face“. 🙂

Stáhněte si Snow do svého telefonu:

 

#6 PicCollage

PicCollage je jednoduchá aplikace na vytváření koláží z fotek. K dispozici jsou různé rozměry, rámečky, pozadí i text. Samozřejmostí je také sada předpřipravených návrhů. 🙂

Stáhněte si PicCollage do svého telefonu:

 

#7 Canva

Canva je pro mě naprosto nejlepší aplikace na vytváření bannerů, infografik, pozvánek atd.! Standardně používám její verzi pro desktop. Stačí se přihlásit na www.canva.com.

Super je, že se vám pak váš účet propojí s účtem na telefonu, takže již dříve vytvořenou grafiku budete mít pěkně po ruce.

Aplikace Canva

Aplikace umožňuje vytvářet grafiku nejen na Insta Stories, ale také na další sociální sítě. Už má předvolené velikosti, takže nemusíte vůbec nic řešit. Stačí si vybrat požadovaný formát, design a pak už jen doplnit o fotku a vyšperkovat výslednou grafiku dle libosti.

Stáhněte si Canvu do svého telefonu:

 

#8 Huji

Aplikace Huji dodá fotografii zastaralý vzhled – jako by byla pořízená starým foťákem. Aplikace přidá fotce různé odrazy světla, šmouhy a dokonce i ,,staré“ datum.

Aplikace Huji

Aplikace funguje následovně: po jejím spuštění vyfotíte snímek, který se automaticky ,,předesignuje“ do staré fotky. Filtry se generují náhodně, takže nikdy nevíte, jak přesně fotka dopadne.

P. S. Tohoto filtru jste si mohli všimnut i na fotkách ve feedu Nikol Moravcové. 😉

Stáhněte si Huji do svého telefonu:

 

#9 CutStory

Jak nahrát do stories video, které má déle než 15 vteřin? V tom vám pomůže aplikace CutStory, která delší video rozdělí na několik 15 vteřinových sekvencí. Když poté tato minividea nahrajete do stories pěkně popořadě, dosáhnete efektu jednoho celistvého videa.

Stáhněte si CutStory do svého telefonu:

 

#10 Better font-s

Určitě jste si mohli všimnout, že zejména znémé osobnosti rádi vyšperkovávají své posty (ve feedu i ve stories) různými druhy písem. Využívají aplikaci Better font-s, která nabízí nepřeberné množství fontů. Pokud chcete i vy oslnit hravými písmenky, určitě ji vyzkoušejte.

Zvolené písmo můžete využívat dvojím způsobem:

  1. Integrovat klávesnici s fonty přímo do klávesnice svého telefonu.
  2. Využít editor přímo v aplikaci a pak text zkopírovat.

Stáhněte si Better font-s do svého telefonu:

 

#11 Adobe Spark Post

Poslední aplikace, kterou doporučuji, je Aplikace Adobe Spark Post. Tato bezplatná aplikace je podobná aplikaci HypeType (viz výše) a umožňuje přidávat do vašich fotek animované efekty.

Nabízí několik možností rozměrů obsahu (nejen) pro sociální sítě, včetně rozměru pro Instagram Stories. Stačí zvolit rozmět, fotku a pohrát si s výběrem animace, fontu textu a s barvami.

Po výběru animace vám aplikace přetvoří vaši fotografii na 4 sekundové video.

Stáhněte si Adobe Spark Post do svého telefonu:

 

 

Tip: Těchto 18 skrytých funkcí a tipů pro Instagram Stories, znáte?

Snad vám appky přijdou vhod, těším se na vaše kreativní storiečka. 🙂

Určitě se se mnou propojte na Instagramu (@diankaella), kam pravidelně sdílím tipy, jak na sociální sítě. 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

Vaše

 

 

 

 

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

12 Comments

  1. Je toho dost, co lze delat, ale tip na rozdelene video je zajimaci. :o)

    1. Je toho dost, je to tak. Snad přišli tipy vhod! 🙂

  2. […] 11 šikovných aplikací pro úpravu Instagram stories […]

  3. Paráda, super tipy ! 🙂

    BLOGEREM

    1. Super, jsem ráda, že se hodily. <3

      Měj se hezky! D.

  4. Pekne spracované, konečne viem ako ľudia vyrábajú tie stories čo sú tak pekné na pohľad 😀

    1. dianaella says:

      Tak teď budeš jedním z nich! 🙂 😀

  5. Moc pěkný článek, některé aplikace znám, některé mě zaujaly, takže teď jdu stahovat! Díky 🙂

    1. dianaella says:

      Ahoj Lucko,

      super, to ráda slyším! 🙂

      Měj se hezky,

      Diana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *