Lifestyle Tipy na podniky

9 kulinářů, kteří mě zaujali na Apetit pikniku 2019

Apetit piknik, kulinární trh a gastronomický festival v jednom, který každý rok organizuje časopis Apetit, je má srdcová záležitost. Za prvé, je to akce o jídle (a kdo by takové nemiloval). Za druhé, vždy na ni jdu s pocitem, že je přede mnou celé léto (pravidelně se organizuje v polovině června).

Podle mě se jedná o jednu z nejlepší gastroakcí. Ani letos jsem na ní nechyběla a vyrazila do krásného vinohradského parku Grébovka, kde měli své stánky vyhlášené restaurace, lokální kulináři i prodejci.

Jaké stánky mě na letošním ročníku nejvíce zaujaly? Přináším výčet TOP 9 kulinářů a prodejců, kteří si zaručeně zaslouží vaši pozornost!

Zdroj: AuthenticThai.cz

Pop-up restaurace AuthenticThai zaměřená na originální thajskou a asijskou kuchyni. Řekněte sami, jak chutná Thajsko? Podle mě jejich kuchyně nemá chybu! Ještě teď se mi vybavuje skvělá kombinace chuti slané, sladké, pálivé i kyselé.

Konkrétně jsme ve stánku ochutnali skvělé kuřecí Satay s pikantní omáčkou z kokosového mléka a klasické Pad Thai. Za mě 10/10! Kde můžete jejich dobroty ochutnat vy? Rodilí Thajci vám je připraví na různých degustačních festivalech a akcích. Mrkněte na jejich web!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený AVOKĀDOVĒ BĪSTRO (@avocado_bistro),

Avokádové bistro – úplně první v České republice! Jak název napovídá, avokádo se objevuje ve všech pokrmech, které nabízí. Chlebíčky, avohubky, cheesecaky, croissanty, burgery i speciální drink avochino. Zkrátka samé zelené mňamky, po kterých nebudete mít výčitky! 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lasagneria (@lasagneria),

Znáte někoho, kdo nemiluje lasagne? Já tedy ne! V podniku Lasagneria nebudete vědět, jaké si vybrat! Skočit na ně můžete do jejich pobočky v Korunní ulici na Praze 2. Mimo staré dobré klasiky bolognese nabízí například quattro formaggi, amatriciana, carbonara či pesto.

Ať už zvolíte kterékoliv z jejich nabídky, budou chutnat přesně jako ty, které by vám uvařila italská mamma! 🙂

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tomáš Staněk (@tommysfoodtruck),

Takhle jsem si dloooouuuho nepochutnala! Na Apetit piknik přivezl svůj truck oblíbený Tommy’s burger, mimo jiné vítěz Burgerfestu 2016. A to opravdu zasloužený! Kromě burgerů samozřejmě ,,dovezl“i jiné čerstvé dobroty.

Foodtruck Tomáše Staňka má pravidelné stanoviště na majálesech, festivalech i soukromých akcích. Svou zlatou trofej na Burgerfestu získal Tommy’s burger s hovězím, slaninou, salátem, tomatovým relishem, karamelizovanou cibulkou, čedarem a dijonskou majonézou. Mimo jiné nabízí hot dog s klobásou, trhané konfitované nebo marinované maso v bagetě, rostbíf, plněné pita chleby a vegetariánské varianty burgerů.

My jsme ochutnali vegetariánský burger s s grilovaným sýrem halloumi, tomatovo-bylinkovým relishem, salátem, rukolou a pečeným lilkem, cuketou a paprikou. Neunikl nám také pita chléb se šunkou prosciutto cotto, olivami, sušenými rajčaty, mozarellou a salátem. To musíte zažít!

Sladké

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Crème de la Crème Prague (@cremedelacremeprague),

Pokud tuhle zmrzlinu ochutnáte, už nebudete chtít jinou. Podobný gastrozážitek nabízí možná ještě Puro Gelato nebo Angelo. Recepty zmrzlin Crème de la crème jsou sestavené zmrzlinářem Honzou Hochsteigerem, který se vydal na jih Evropy učit od italských mistrů, jak vyrábět tu nejlahodnější chladivou pochoutku. Bez chemie, umělých barviv i dochucovadel, umělých emulgátorů a stabilizátorů. Poctivé suroviny, řemeslná práce. No marketing!

Mrkněte na jejich web, abyste věděli, kam se vydat na tu nejlepší zmrzlinu v Praze. Doporučuji příchuť slaný arašíd, kokos nebo mango. V nabídce mají také zdravou zmrzlinu, ze kterých nedám dopustit na pistáciovou.

Ať si ale vyberete jakoukoliv, nešlápnete vedle. Je však třeba mít pevné nervy, protože na zmrzku bývají takřka hodinové fronty.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dobrotárium (@dobrotarium),

Z kanceláře rovnou do barevné cukrárny! Takový je příběh Ivy Balážové, která peče a zdobí klasické dezerty i méně tradiční sladkosti z celého světa. Svůj stánek naplnila převážně francouzskými dobrotami – makronkami, tartaletkami či delikátním dezertem éclair. A vyplatilo se – odnesla si trofej Apetit pikniku Kulinář roku 2019.

Gratuluji! A dodávám, že název Dobrotárium je opravdu to pravé ořechové (nebo spíš dobrotové). 🙂

  • web: www.pannyruty.cz
  • IG: @pannyruty
  • kde ochutnáte: online obchod, výrobna a adresa pro vyzvednutí zakázek: Minská 775/4, Praha 10

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený PANNYRUTY (@pannyruty),

Dezert, který má koule! 😉 Ručně vyráběné kuličky s vysokým obsahem čokolády potěší každého mlsala. Ve svém stánku představili 15 různých variant a mimo to také slaný karamel ve skle, domácí čokoládovou pomazánku nebo tiramisu.

Každá čokokulička má navíc své osobité dámské jméno. Ochutnat můžete třeba Madam Mámivou, Slečnu Banánovou nebo Lejdy Koko. Krásné provedení, skvělá chuť a skvělý marketing!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Perníčkovi (@pernickovi),

Malé pražské perníkářství peče perníčky, jejichž vůně se line na dálku. Byly měkoučké a voňavé – zkrátka perníčkovo-perníčkové! V nabídce bylo spousty druhů (nugátové, rumové, citronové…), ale ochutnat jste mohli i variantu perníkového závinu. To nejtěžší bylo si vybrat!

Nápoje

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený onesip coffee (@onesipcoffee),

Už jste někdy ochutnali kávu z popelnice? Jo, já taky poprvé. A byla to naprostá bomba! Baristé Adam a Zdeněk mají v centru Prahy espresso bar a k němu pojízdný kávový stánek v zeleném kontejneru.

Horké letní počasí se nemohlo obejít bez ice cappuccina. A to jejich bylo jedno z nejlepších, které jsem kdy pila. Kávu Onesip můžete ochutnat v jejich espresso baru v ulici Haštalská na Praze 1. Nebudete litovat. Jejich bar je mimo jiné součástí Gastromapy od Lukáše Hejlíka a ve své prodejně nabízí i nějaké ty dobroty od lokálních pekařů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

Byli jste na letošním Apetit pikniku? Budu ráda, pokud mi případně napíšete, jací prodejci / kulináři nejvíce oslovili právě vás! 🙂

Doufám, že jsem zas o něco rozšířila váš gastrolist.

Mějte se krásně!

Vaše

 

 

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *