Kariéra Lifestyle Marketing Motivace Studium

10 skvělých knížek českých influencerů, které by neměly chybět ve vaší knihovně

Využijte chladné večery a zapracujte na svém rozvoji. Přináším vám inspiraci na 10 skvělých knížek (motivační, beletrie, kuchařky…), které napsali mí oblíbení čeští influenceři a které by rozhodně neměly chybět ve vaší knihovně.

V mé práci třídíme influencery podle mnoha hledisek a kritérií, např. podle oboru, kterému se věnují (fashion, travel, beauty, fitness influencers), velikosti publika/zásahu (mikroinfluencer, makroifluencer) nebo sdíleného obsahu (podcasteři, youtubeři, instagrameři…). V osobním životě si vystačím se dvěma kategoriemi.

  • Influenceři, kteří tvoří pro sebe.
  • Influenceři, kteří mají skutečný vliv a tvoří hodnoty pro své publikum.

Tento článek bude věnovaný té druhé kategorii tvůrců. Jejich vliv nekončí sdílením videa na YouTube nebo fotky na Instagramu. Své zkušenosti, postřehy a nápady zhmotnili do knížek, které zkrátka musíte mít ve své knihovně!

Všechny zmíněné jsme četla, některé dokonce 2x, nebo je pravidelně otevírám pro inspiraci, abych si osvěžila některé myšlenky.

Podívejte se se mnou na výčet nejlepších knih od českých influencerů. Některé vás nakopnou ke zdravějšími životu, jiné příjemně naladí, další rozesmějí. Budu ráda i za vaše tipy na knížky českých online tvůrců!

#1 Cesta k opravdovému jídlu (Eva Ehrenbergerová, Markéta Gajdošová)

Autorkami kuchařky Cesta k opravdovému jídlu jsou food blogerka Eva Ehrenbergerová z blogu Moje barevná kuchyně a výživová specialistka Markéta Gajdošová. Kniha (kuchařka) vám odhalí kouzlo zdravé kuchyně a pomůže vám jednou provždy zformovat dlouhodobě udržitelný životní styl.

Knížka obsahuje recepty na zdravá, chutná a vyvážená jídla, a zároveň je unikátním průvodcem zdravým životním stylem. A to nejlepší nakonec – druhý díl je na cestě!

#2 De(bil)níček (Veronika Lechnerová)

Životní příběh Veroniky Lechnerové, české Bridget Jones, o vztazích, soužití muže a ženy s pořádnou dávkou humoru a trefných přirovnání.

Oddychový román De(bilníček jsem přečetla jedním dechem během jednoho večera. Ze srdce doporučuju všem ženám a slečnám. Takhle dlouho jsem si u knihy neodpočinula a nepobavila se zároveň!

#3 Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete (Karolína Fourová)

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, se výživové mýty šíří rychlostí blesku.

Karolína Fourová, odbornice na výživu, denně prostřednictvím svého Instagramu @karolinafour a blogu Karolinafour.cz lidem pomáhá se v džungli protichůdných doporučení orientovat.

Karolína vám pomůže pochopit základní principy stravování, představí jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském organismu. Naučíte se správně nakupovat a dostanete odpověď na většinu otázek o jídle a potravinách, které vás kdy napadly. V knize najdete i 40 autorčiných nejoblíbenějších receptů.

#4 První a poslední fitness kniha (Andy Pavelcová)

Tato kniha od Andy Pavelcové, právničky a autorky fitness program FITFAB Strong, bude vaší první a poslední fitness knihou, protože žádnou další už nebudete v životě potřebovat.

Pokud se trápíte dotazy typu: Proč pořád nemůžu zhubnout? Jak to, že začnu cvičit a v tu ránu přiberu? Jak mám odolat sladkostem? Proč se musím do cvičení pořád nutit? Jak mám provádět cviky správně?

Toto je první fitness kniha, která vám dá nejen odpovědi na všechny otázky, které si při hubnutí kladete, ale naučí vás přemýšlet tak, jak jste o svém těle ještě nepřemýšleli.

#5 Továrna na sny (Anie Songe)

Knížka, u které se budete neustále usmívat. Napsala ji blogerka (víla lesní) Anie Songe, která s přítelem provozovala bungalovy na Bali. Nyní už žijí .,,lidný“ rodinný život v Čechách.

V knížce předává svůj návod na ,,bezstarostný“ život (vážně v uvozovkách, starosti máme všichni), připomíná, že nikdo opravdu není dokonalý a mimo jiné se dozvíte i něco málo o záhadném ostrůvku na konci světa – o Bali. 🙂

Jelikož je kniha poměrně stará (rok vydaní 2016), obávám se, že bude trochu challenge ji sehnat. Věřte mi, že za tu námahu to ale stojí!

#6 Kuchařka My cooking diary (1,2 – Kateřina Saint Germain)

První díl kuchařky My Cooking Diary obsahuje 100 receptů, se kterými autorka Kateřina v kuchyni začínala a vaří je dodnes! Najdete tam jak tradiční, tak i zahraniční jednoduché recepty. Není divu, že je stále vyprodaná a po dotisku mizí rychlostí blesku.

Nicméně na první díl navázala úspěšně druhým dílem kuchařky My Cooking Diary 2, kterých obsahuje dalších 100 jednoduchých receptů na každý den.

#7 Karamelová džungle (Tereza Salte)

Další krásné vyprávění z díly Terezky Salte, milující maminky, zakladatelky agentury Elite Bloggers, podcasterky a autorky knihy Šlehačková oblaka.

O čem kniha Karamelový džungle pojednává? Terezka se na sklonku třicítky znovu ocitá na startovní čáře, ale svých snů se nehodlá vzdát. Místo aby budoucnost plánovala, nechá se vést intuicí. Narychlo sbalí svůj život do pár kufrů a se svým mužem Johnem Erikem se přestěhuje z poklidného Osla do pulzující Prahy. Obstojí jejich pohodový skandinávský přístup v džungli českého byznysu? Řada nečekaných zkušeností je dovede až za poznáním, že jestli něco vážně chtějí, musejí brát překážky jako výzvy.

#8 Deset let se ségrou (Lucie a Nicole Ehrenbergerovi)

Knížka Deset let se ségrou popisuje celou cestu blogování holek Lucky a Nikol alias A cup of style – od prvního kliknutí, přes první radosti, úspěchy a přátelství, až po nečekané situace, problémy a… další problémy.

V knize vypráví příběhy, které zatím nikde nevyprávěly a necháme vás nakouknout do zákulisí celého světa influencerů a influencer marketingu. Knížka ,,zakladatelek blogování v Česku“ je must-have pro všechny, kteří se o téma influencerů jen malinko zajímají.

#9 Jak na sítě (Michelle Losekoot, Eliška Vyhnánková)

Michelle Losekoot a Elišku Vyhnánkovou osobně považuji za ,,ovlivňovatelky“ světa sociálních sítích. Velmi si jich vážím, velmi k nim vzhlížím a proto tu nesmí chybět jejich social media bible.

V knížce Jak na sítě nenajdete technické návody a manuály, jak založit profil na Facebooku nebo jak spravovat placenou reklamu. Takové postupy se i často mění. Kniha vás naučí něco mnohem důležitějšího – naučí vás o sociálních sítích skutečně (strategicky) přemýšlet.

#10 Prague Coffee Guide (Veronika Tázlerová)

Prague Coffee Guide je první designový průvodce po nejlepších pražských kavárnách. Splněný sen jedné ,,obyčejné holky“, která se zamilovala do světa výběrové kávy. Není jí nikdo jiný než Veronika Tázlerová, autorka blogu Stylish Coffee. Hashtag #instafriendly!

Tak a jsem u konce tohoto seznamu. Budu ráda i za vaše tipy na knížky českých online tvůrců! Dejte mi vědět na mém Instagramu @diankaella nebo v komentářích pod článkem.

Mějte se krásně a pečujte o své tělo i duši.

Diana Zadáková

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *