Lifestyle Motivace Život

60 tipů, jak se zabavit v karanténě aneb co dělat během pandemie koronaviru

Dochází vám trpělivost i nápady, jak se zabavit v karanténě neboli v lockdownu? Inspirujte se 60 tipy, co dělat během pandemie covid-19, kdy jsou naše možnosti značně omezené. Vrchol mého sociálního života nyní představuje den strávený v kanceláři s mými kolegy. Paráda! 😉

Zatímco během první vlny pandemie jsem byla plná optimismu a snažila se využít čas efektivně, nyní jsem celou tou situací covid-í demotivovaná. Chybí mi sociální život, vysedávání v kavárnách, nákupy oblečení v obchodech i oblíbené lekce ve fitku.

O možnosti zajít si do kina, na večerní drink nebo pořádnou party, si zatím můžeme nechat jen zdát.

Já se ale nehodlám vzdát. Vidím to malé světýlko na konci tunelu. Je ale ještě hodně vzdálené, a proto dalších XY měsíců nehodlám depresivně přihlížet, jak nám nějaký hnusný virus téměř na 2 roky ,,vzal“ naše životy. Stačí, že mnohé z nás okradl o sny, roky budované firmy i vztahy. Mentální pohodu, víru ani vnitřní motivaci si přece vzít nenecháme!

P.S. Rozhodně článkem nenavádím ke shlukování. Zachovejte racionální uvažování a snažte si vždy minimalizovat možnost přenosu nákazy. Dezinfekční gel a rouška je nezbytný ,,starter-pack“ roku 2020/1, který je dobrý mít neustále po ruce.

60 tipů, jak se zabavit v karanténě

V článku najdete kromě 60 nápadů také speciální tipy s užitečnými odkazy (růžově zbarvený text značí odkaz na článek, video a jiné.)

Pro přehlednost jsou tipy rozděleny do 7 sekcí:

  1. Dopřejte si aktivní odpočinek (výlety, sport, cvičení)
  2. Dbejte na mentální odpočinek (očistěte se od negativní myšlenek)
  3. Podpořte / objevte kreativního ducha
  4. Posilněte sociální vazby + zábava i hry na domácí ,,party“
  5. Rozvojové a vzdělávací aktivity
  6. Rozmarné aktivity (aneb není třeba být stále produktivní)
  7. Budujte zdravé návyky

#1 Aktivní odpočinek

1. Vyrazte na výlet (do přírody)

Pokud budete celé dny zavření mezi čtyřmi stěnami, možná budete dokonale izolováni od koronaviru, ale po psychické stránce vás to dožene Když počasí dovolí, změňte prostředí a podniknete výlet do přírody.

2. Gurmánský zážitek u výdejního okénka aneb vydejte se na něco dobrého k jídlu nebo pití

Gastrovýlet můžete podniknout i v této době a díky skvělým podnikům si ho vychutnáte plnými doušky. Poznáte městečka v blízkém, která nabízí zámky, krásné parky, rozsáhlé lesy, ruch maloměsta a prvotřídní podniky. Podpořte jejich výdejní okénka a užijte si poznávání nových míst.

3. Zacvičte si (jak jste zvyklí) podle online videí

Určitě nechcete vylézt z karantény jako kuličky, s nulovou fyzičkou i nízkým sebevědomím. Přemozte lenost, únavu, demotivaci a zařaďte do svého programu pravidelný pohyb. Dokud budou fitness centra zavřená, určitě si vystačíte s online fitness programem.

  • Můj nejoblíbenější fitness program FITFAB Strong
  • Skvělá fitness videa všeho druhu od Pamely Reif
  • Zacvičte si online lekce s instruktory prémiového fitness centra Balance Club, které sdílí na FB stránce Balance Club Brumlova
  • Zkuste i cvičení na rotopedu, skvělá průprava na cykolovýlety! Vybrat ten nejlepší můžete podle článku na Spotrebitelov.cz.

4. Začněte s úplně novým sportem

Opravdu má yoga nebo pilates tak blahodárné účinky na tělo i duši? Co všichni mají na běhání? Máte ochablé vnitřní svalstvo (core), slabé ruce nebo povolená stehna? Vyzkoušejte pohyb, který vás už dlouho lákal nebo dejte do kupy partie, se kterými nejste spokojeni. Kdy jindy než teď? Přečtěte si můj osobní příběh, jak jsem začala s jógou a v čem mi pomáhá.

5. Vyrazte za sportem na čerstvý vzduch – kolo, brusle, běžky nebo běh (záleží na počasí i vaší chuti)

Pohyb na čerstvém vzduchu nám nikdo odepřít nemůže. Využijte této ,,skulinky“ a zasportujte si ve volné přírodě.

6. Jděte na krásnou procházku aneb ten nejlepší a nejpřirozenější pohyb (tip pro nesportovce)

Uznávám, že všichni nemusí být fanatici do sportu, přesto – hýbat by se měl zkrátka každý. Chůze je ten nejlepší i nejpřirozenější pohyb, díky kterému můžete vyvážíte váš příjem a výdej energie.

Víte, že 5 km procházkou spálíte zhruba 250-300 kcal? Obejděte přehradu, poznejte nový zákoutí maloměst i oblíbené parky.

#2 Mentální odpočinek (pasivní odpočinek) aneb očistěte se od negativních myšlenek

7. Praktikujte meditaci

V dnešní uspěchané době je meditace stále více skloňovaným pojmem. Není divu – zpomalit, v klidu se nadechnout a zpracovávat své myšlenky dnes dokáže málokdo.

Zlepšete své duševní a emocionální zdraví. Najděte si videa na YouTube nebo vyzkoušejte první českou meditační aplikaci Calmio pro začátečníky.

8. Začněte cvičit jógu nebo pilates

Vím, že o cvičení a pohybu jsem toho napsala spoustu, přesto si neodpustím tento speciální bod. Věřím totiž, že body-mind aktivity jsou pro každého – bez rozdílu věku, pohlaví i fyzické zdatnosti.

9. Vyzkoušejte psychoterapii přes videohovor

Mít psychoterapeuta není tabu. Neznamená to, že jste blázni, slabí nebo zoufalí. Jste úplně obyčejní lidé, které něco trápí a kteří se rozhodli převzít odpovědnost za své (duševní) zdraví.

10. Přečtěte si (rozvojovou) knihu

Odpojte se od online světa (i toho reálného). Problém je, že ten ,,onlajnový“ se zdá být až příliš dokonalý a ten reálný zas plný negativních zpráv. Začtěte se raději do odpočinkové knihy nebo vsaďte na edukativní.

11. Bilancujte nejlepší zážitky uplynulého dne

Každý večer před spaním si shrňte, co se vám za ten uplynulý den povedlo a co krásného jste zažili. Najednou zjistíte, kolik (ne)obyčejných radostí v běžném dnu máte.

12. Dejte si horkou vanu

Vezměte si oblíbený časopis a naložte se teplé vany s pěnou. Úplně ucítíte, jak se odplavují negativní emoce.

#3 Podpořte (objevte) svého kreativního ducha

13. Vybarvování nebo malování dle čísel

Jedna z činností, které mě vždy uklidní, je vybarvování. Nejraději vymalovávám mandaly pastelkami. Doporučuji také malování podle čísel. Bohužel bůh mi do vínka nenadělil příliš uměleckého talentu na kreslení, ale vybarvování a malování dle čísel zvládne úplně každý.

14. Sestavte maxipuzzle

Pořiďte si puzzle o 1000 či 2000 kouscích a sestavte maxiobraz. Oddechová zábava pro každý den, do které se můžete dát se svou rodinou i s partnerem.

15. Udělejte si fotoalbum či fotoknihu za rok 2020

Přestože nám rok 2020 mnohé vzal, tak nám zároveň i mnohé dal. Osobně jsem procestovala daleko více míst v naší krásné zemi než za ,,normální“ roky. Věřím, že i vy jste prožili spousty krásných okamžiků. Uchovejte si je a připravte (třeba jako dárek) fotoknihu nebo fotoalbum plné vzpomínek.

16. Zkoušejte nové recepty

Poznávejte cizí kuchyně, testuje nové kombinace… Naučte se nové recepty a zpestřete svůj jídelníček. České scéna je plná kvalitní foodblogů, kde zcela zdarma najdete parádní recepty z dostupných surovin.

17. Naučte se pracovat s novými nástroji a programy

Ať už jsou to různé programy na úpravu fotek, nebo roboty v kuchyni či analytické online nástroje, máte ideální čas i prostor se zaučit.

18. Namalujte obraz (podle zadání nebo vzoru)

Malování je uklidňující činnost, pro kterou však (na rozdíl od pouhého vybarvování) je zapotřebí trocha talentu. Anebo vytrvalosti a píle! Zkuste namalovat svou vlastní fotografii nebo si stáhněte fotku z internetu. Obraz pak můžete darovat třeba své babičce. Určitě jí potěšíte!

19. Vypěstujte si vlastní bylinkovou zahrádku (za oknem)

Čerstvé bylinky posunou uvařené pokrmy na jiný level! 🙂 Úplně cítím vůni koriandru na asijských nudlích, mátu na dezertu s jahodami nebo čerstvou petrželku v bramboračce. Vypěstujte si takovou malou bylinkovou zahrádku za oknem. Moc užitečná věc a navíc krásně zútulní váš domov.

20. Inspirujte se (kreativními) fotkami a vyrazte fotit

Fotky a videa jsou nejlepší způsob, jak uchovávat vzpomínky, které si můžete společně zpětně prohlédnout. Projděte krásná zákoutí vašeho města nebo zajeďte do přírody a nafoťte společné fotky.

21. Naučte se míchat drinky (alko i nealko)

Parketa pro pořádné chlapy! Připravte speciální drink pro vaši drahou polovičku, maminku, ségru či kamarády. Pokud začínáte, alespoň si to potrénujete a budete ready na oslavu konce karantény!

22. Tvořte z papíru

Nekonečně možností, co z papíru vykouzlit. Vyzdobte si byt, nebo se naučte tvořit nové ozdoby na oslavy. Na YouTube najdete nespočet nápadů na tvoření z papíru.

#4 Tipy na zábavu pro domácí ,,party“ a pro posílení sociálních vazeb

23. Společné vaření nebo pečení

Domluvte se s mamkou, ségrou, kamarádem nebo přítelem a připravte si společně něco dobrého. Troufněte si na recept, na který byste neměli sami odvahu. Máte společnou výzvu a zábavu zároveň. A jak bonus to pak všechno můžete sníst! 🙂

24. Zahrajte si společenskou hru

Určitě máte ve skříni zásobu společenský her. Je to skvělé zpestření nedělního odpoledne i všedního večera. Nechte pro jednou televizi vypnutou a vsaďte na společenskou hru!

25. Naplánujte si večer s fondue

Už si představujete chuť jahod, ananasu nebo jiného ovoce namočeného v čokoládě? Chybí už jen masáž zad nebo romantický film. 🙂

26. Udělejte si romantickou večeři jako v restauraci

Krásně se oblékněte, vyzdobte stůl a objednejte si jídlo z oblíbené restaurace. Otevřete si láhev vínka a udělejte si romantickou večeři ve dvou, ať s mamkou nebo přítelem. Možné použít při příležitosti Valentýna, na oslavu výročí anebo jen tak pro radost! 🙂

27. Zahrajte si speciální kvíz ,,Jak dobře se známe“

Nejhezčí dovolená, nejoblíbenější barva nebo milované jídlo? Zahrajte si poznávací kvíz a otestujte, jak dobře se vlastně znáte (s přítelem, rodinou…).

28. Hádejte názvy filmů / pohádek podle písně

Oblíbená zábava nejen na každou party. Účastníkům rozdejte papíry a pusťte jim 15s známé písně z filmů (pokud je to těžké, klidně nechte přehrávat déle). Nechte tímto soutěžící zapisovat názvy film / pohádek dle písní, které jsou pro ně typické.

  • Vždy si písničky předpřipravím jako záložky v počítači z YouTube (pauznu píseň v první sekundě, abychom nemuseli čekat než skončí reklamy v úvodu).
  • Využijte můj připravený kvíz Hádej název filmu podle písně.

29. Poznejte známé brandy podle emotikonů

Oblíbený hra nejen pro všechny markéťáky! Jak dobře znáte značky? Otestuje své znalosti ve speciálním emoji kvízu.

30. Hádejte názvy filmů a pohádek podle emotikonů

Sada smajlíků, která ukrývá název filmu či pohádky. Super zábava pro dospělé i dětské publikum.

31. Zahrajte si hru Země, město

Každý hráč si vezme papír s tužkou a nadepíše si sloupce podle dohodnutých kategorií a jeden sloupec pro bodování. Běžné soutěžní kategorie jsou: země, město, jméno, rostlina, zvíře, věc. My pro oživení namísto rostlin a zvířat dáváme například název filmu, jméno osobnosti nebo název značky.

Poté se zvolí hráč, který řekne nahlas „A“ a potom potichu pokračuje v přeříkávání abecedy, dokud jiný zvolený hráč neřekne „STOP“. Hráči píší do jednotlivých kolonek slova patřící do dané kategorie začínající na písmenko, u kterého hráč skončil. Jakmile někdo vyplní všechny kolonky, kolo končí a počítají se body. Bodování:

  • pokud vyplnil kolonku jen jeden hráč, dostane 15 bodů,
  • pokud ji vyplnili dva a více hráčů, ale každý tam napsal jiné slovo, dostanou každý po 10 bodech,
  • pokud ji vyplnili stejně dva a více hráčů, dostane každý po 5 bodech.

Hra končí až dojdou písmenka nebo chuť pokračovat. Vyhrává ten, který získá nejvíce bodů. 🙂

32. Udělejte si zkrášlovací den

Pozvěte kamarádky nebo mamku, ségru, sestřenici a naplánujte si ,,salon krásy“. Udělejte si navzájem pedikúru, manikúru, masáž chodidel nebo třeba školu líčení.

33. Pravidelně si volejte s prarodiči

Zvlášť v době pandemie, kdy se doporučuje omezit kontakty se staršími lidmi, se vaši prarodiče musí cítit opravdu osamělí. Každý telefonát pro ně bude povzbuzením. Dáte jim najevo, že nejsou sami. Přesvědčte je, že když si budou potřebovat s někým popovídat, tak vám mohou kdykoliv zavolat.

  • Doporučuju stanovit si pevný termín, kdy budete prarodičům pravidelně volat – například každou středu večer. Budou se mít celý den na co těšit!
  • Pošlete jim občas nějakou drobnost pro potěšení (kytičku, něco dobrého na zub nebo třeba dopis)

34. Pošlete pohled nebo dopis svým kamarádům pro potěšení

S nástupem digitálních technologií jsme chudší o dopisy a pohlednice. Raději si pošleme rychlou textovku, fotku z výletu přes WhatsApp nebo zprávu na FB. Dopisy ale mají své kouzlo. Jen si vzpomeňte, když jste nějaký takový dopis nebo pohled obdrželi vy – potěšil vás? Možná ho dokonce máte vystavěný na nástěnce.

35. Naplánujte zábavný ,,cestovatelský večer“

Ještě nějaký pátek potrvá, než bude obloha plná letadel a cestovat do cizích zemí půjde bez omezeních. Podnikněte ,,cestu do ciziny“ alespoň u vás doma. Uspořádejte tematický cestovatelský večer. Uvařte typické jídlo, připravte kvízy, oblečte se v barvách státu… Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby!

Tip na výlet do Itálie!

36. Uspořádejte vlastní ,,Prostřeno“

Určitě znáte pořad Prostřeno. Vyzvěte své kamarády nebo rodinné příslušníky a uspořádejte si vlastní sérii. Šmejděníčko, předkrm, hlavní chod, dezert a samozřejmě zábava. Ať budete hrát s bodováním o výhru nebo bez, určitě vás to bude bavit. Jen si pro jistotu před touto sérií dojděte na antigenní test. 🙂

37. Svolejte online sešlost skrze WhatsApp, Skype nebo FB Messanger

Máte strach se v této době scházet ve větším počtu? Máte nízkou imunitu, další zdravotní problémy a chybí vám přátelé nebo rodina? Naplánujte si online setkání skrze jednu z oblíbených platforem.

38. Objednejte si víkendový brunch z kavárny až do domu

Rádi o víkendu pospíte a milujete dlouhé snídání? Podpořte váš oblíbený podnik a objednejte si speciální brunchový balíček až k prahu vašeho domova.

#5 Rozvojové a vzdělávací aktivity

39. Stanovte si cíle a osobní výzvy pro tento rok

Co se chcete v tomto roce naučit, kam se chcete posunout, v čem se chcete zlepšit? Jaký z vašich snů byste si letos rádi splnili?

Sepište si seznam cílů a výzev! Nemusí se jednat jen o profesní nebo vztahové záležitosti, zahrňte do seznamu i ,,svá trápení a neduhy„. Možná máte zdravotní problém, který byste rádi vyřešili nebo zlozvyky, se kterými se vám nedaří skoncovat.

40. Poslouchejte podcasty

Pokud rádi nastáváte nové informace, zajímají vás rozhovory s inspirativními lidmi nebo se chcete nechat obohatit zajímavými myšlenkami, nastražte uši. A to doslova. 🙂 Vyzkoušejte podcasty – vzdělání a zábavu do sluchátek!

41. Naučte se hrát na hudební nástroj, nebo se zdokonalte

Líbí se vám, když někdo hraje na klavír, brnká na kytaru nebo třeba válí na flétnu? Naučili se to jiní, zvládnete to taky!

Máte za sebou dlouholeté zkušenost s hraním a stěny vašeho pokoje znají vaše hity nazpaměť? Nahrajte svá vystoupení na YouTube nebo na Instagram do IGTV.

42. Updatujte si své CV nebo vyšperkujte profil na LinkedInu (či na sociálních sítích obecně)

Sociální síť LinkedIn je jako vaše online CV (vizitka). Pokud máte profil veřejný, všechny informace jsou volně dohledatelné. Doporučuji si proto profil vyšperkovat – vhodná profilová a úvodní fotografie, informace o dosaženém vzdělání, pracovních zkušenostech, absolvovaných kurzech, dovednostech, získaných certifikátech.

43. Začněte psát blog, natáčet videa či podcasty

Přemýšlíte o založení blogu, YouTube kanálu či vlastní podcastu? A máte konrétní námět či nápad, v čem chcete svět obohatit? Prima! Tak nepřemýšlejte a začněte konat. Nečekejte na ,,pak“ a jděte si za tím, co chcete.

44. Vytvořte si útulný a efektivní pracovní kout pro home office

Pravděpodobně i vy jste spousty pracovních dnů strávili (a ještě strávíte) na home officu. Je důležité, abyste měli vytvořené prostředí, ve kterém se vám bude dobře a efektivně pracovat.

45. Absolvujte online kurz, školení či webinář

Rozšiřte své znalosti, zvyšte expertízu. Nečekejte na offline lekce. Využijte tu kupu informací, které se volně šíří online! Webináře, online školení, kurzy a workshopy… Stačí si vybrat.

46. Přečtěte si doporučené knihy z vašeho oboru

Projděte si seznamy nejlepších knih z vašeho oboru a zhodnoťte, kolik z nich jste přečetli. Vsadím se, že najdete spousty užitečných titulů, které rozšíří vaší expertízu.

47. Sáhněte po netradiční četbě a rozšiřte své znalosti / aktivity

Nejraději čtete detektivky? Přečtěte si bestseller ze sekce detektivek. Baví vás bytový design? Přečtěte si knihu o interiérovému designu! Zkrátka sáhněte tentokrát o přihrádku výš, možná budete překvapeni.

48. Vyšperkujte své cizí jazyky

Osvojte si základy italštiny, nebo prohlubte své znalosti angličtiny. Kupte si knížku pro samouky, audioknihu nebo využijte dostupné online jazykové kurzy. Jakmile korona odezní, budete v zahraničích válet!

49. Pusťte si dokument (nebo si ho přečtěte)

Jeden z nejlepších způsobů, jak se posunout dál, je inspirovat se od úspěšných a poznávat jejich životní osudy. Nakonec zjistíte, že i ty největší celebrity jako normální lidi, kteří mají svá trápení. Každá cesta s sebou nese to dobré i špatné. Úspěch nezaručuje šťastný život.

Tipy na mé oblíbené dokumenty / životopisy:

  • Zrodila se hvězda (Lady Gaga)
  • Miss Americana (Taylor Swift)
  • Poslední představení (Michael Jordan)
  • David Attenborough: Život na naší planetě
  • Katka
  • Michael Jackson’s This Is It
  • Shawn Mendes: In Wonder
  • Social Dilemma (sociální dilema)
  • Životopis Steve Jobs, Elon Musk, Howard Schultz 

#6 Rozmarné aktivity aneb není třeba být stále produktivní

50. Dopřejte si online nákupy

Než obchody otevřou své brány ještě chvíli potrvá. Proč si ale shopping nedopřát z pohodlí domova? Pořiďte si pěknou teplákovku, nové pyžámko, sportovní outfit nebo cokoliv jiného. Pozvěte mamku, kamarádku, ségru a udělejte si ,,home-shopping“!

51. Sestavte si nový playlist (na Spotify, YouTube)

Hrají vám stále stejné písničky pořád do kola? Pak je na čase sestavit nový playlist. Zahrňte do seznamu starší hity, které jste dlouho neslyšeli a zcela nové písničky.

52. Vylepšete si svou domácnost

Pravděpodobně jste nikdy netrávili doma tolik času, jako teď… Je tedy ideální doba si to udělat doma krásné a útulné. Kupte si nový koberec, dekorace, polštářky nebo jiné doplňky.

  • Tipy na oblíbený obchody s doplňky do domácnosti: Jysk , Bonami, Bella Rose
  • Znáte Botanica Coffee Truck? V pražských Vršovicích si dopřejete lahodnou kávu z malého trucku a můžete si koupit kytičky či jiné dekorace domů.
  • Rady k výběru nejlepších spotřebičů i nábytku najdete třeba na webu Recenzetesty.cz.

53. Stáhněte si Netflix

Netflix je americký placený poskytovatel filmů a seriálů. Stačí si zřídit účet za pár stovek měsíčně a máte k dispozici obrovskou nabídku filmů a seriálů Netflixu online.

  • Tip na filmový maraton – projděte si seznam nejlepších filmů (konkrétních žánrů) za rok 2020 a pusťte si TOP filmy roku

#7 Budujte zdravé návyky

54. Choďte brzy spát a dopřejte si dostatek spánku

Můžete jíst zdravě a pravidelně cvičit, ale pokud nebudete spát, je vám to bude k ničemu. Snažte se chodit spát každý den v podobnou dobu a dopřejte si ideálně 7-8 hodin spánku.

  • Věděli jste, že spánek do půlnoci je nejzdravější?
  • Přečtěte i knihu Proč spíme a odhalte sílu spánku a snění

55. Naučte se pít více čisté vody

Obyčejná voda přináší do těla řadu minerálních látek a brání přehřátí organismu. Většina imunitního systému je uložena v trávicí soustavě, kterou dostatek vody průběžně čistí od odpadních látek.

  • Denní příděl tekutin vypočítáte snadno – 0,5l na každých 15kg hmotnosti
  • Přidejte si do vody plátky citrónu a listy máty
  • Ideální je čistá neperlivá voda

56. Vyzkoušejte podpůrné vitamíny

Je náročné dostat do těla veškeré potřebné potraviny pouze stravou. Jsem tedy zastánce rozumné míry podpůrných vitamínů.

  • Beru jeden univerzální komplex vitamínů pro ženy.
  • Každý den polykám zvlášť vitamín C.
  • Užívám podpůrné vitamíny pro kvalitnější vlasy, pleť a nehty – Venira.

57. Zařaďte více pravidelného (obyčejného) pohybu

Malé krůčky vedou k velkým výsledkům! Vystupte o zastávku dřív, choďte více pešky nebo jezděte na kole. Namísto eskalátorů a výtahů choďte po normálních schodech.

58. Pijte méně alkoholu

Nechci kázat vodu a pít víno. Klidně si můžete dopřát skleničku k filmu, stejně jako se občas ,,pinknout“ na party. Nemělo by to být ale pravidlem. Pokud vydržíte chvíli abstinovat, věřte, že vám alkohol po několika dnech chybět nebude.

59. Zařaďte do jídelníčku více zdravých receptů

Zkuste na měsíc omezit tučná a smažená jídla. Vyměňte knedlíky za rýži, smažené maso za grilované a obohaťte své pokrmy o zeleninové saláty. Namísto dortů z cukrárny si upečte zdravější varianty. Uvidíte, jak skvěle a lehce se budete na konci měsíce cítit!

60. Sepište si seznam svých špatných návyků a sestavte si plán, jak jim čelit

Každý pozitivní a negativní návyk má 4 fáze: spouštěč, touhu, rutinu, odměnu. Koloběh zlozvyků musíte zlomit, zničit. Musíte se rozhodnout pro změnu, mít pevnou vůli a vytrvat.

  • Tip na praktický článek: Jak se zbavit zlozvyků
  • Stáhněte si habit tracker, kde si stanovíte jakékoli cíle, které chcete plnit. Pomůže vám je sledovat a dodržovat. Každý den vybarvíte políčko červeně nebo zeleně podle toho, jak se vám podaří cíle plnit. Na konci měsíce uvidíte, do jaké míry je váš papír červený nebo zelený!

Doufám, že máte nyní v zásobě kupu nových nápadů, co podniknout během karantény (lockdownu). Nečekejte na ,,pak“, ten nejlepší věk zažíváte právě teď! Víte proč? Protože stejně nemáte na výběr… Je to krutý, když si to člověk uvědomí, ale je to tak.

Pokud máte nějaké další tipy, napište mi je do komentáře nebo na mém Instagramu @diankaella. Budu moc ráda, když článek pošlete všem, kterým by se mohl hodit. 💛

Vaše

Diana Zadáková

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

2 Comments

  1. Velmi inspirativní! díky za ty nápady a zdroje.

    1. dianaella says:

      Ahoj Petře,
      paráda, jsem moc ráda, že je pro tebe užitečný!
      Di

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *