Cestování Lifestyle Motivace Život

18 super nápadů na (pod)zimní aktivity aneb co dělat na podzim?

Přepadnou vás na podzim chmury a nevíte, co podniknout? Ztratili jste nápady, co dělat, když prší? Nevadí, určitě nejste sami a navíc – jste tady správně. Mám pro vás tipy na (pod)zimní aktivity do slunečného i deštivého počasí.

Nahlédněte do seznamu nápadů, co dělat na podzim i tipů, co podniknout, když prší. Na své si přijde sportovec, umělec, knihomol, sebevzdělávač i lenoch. Jak to tak bývá, v každém z nás je od všeho trochu. Jen v různé míře… 🙂

Pro přehlednost jsem tipy rozdělila do 4 sekcí:

  1. Osobní rozvoj
  2. Aktivní odpočinek (sport)
  3. Úklid (doma i v životě)
  4. Kultura a zábava

Věřím, že si každý najde to své a díky těmto tipům na (pod)zimní aktivity vás napadne kupa dalších nápadů.

P.S. Růžové písmo znamená proklikatelný odkaz.

18 tipů, co dělat na podzim a když prší

#1 Osobní rozvoj

Na to, aby člověk prožil (pod)zimní dny pod peřinou, je život moc krátký. Raději se nechte inspirovat mým seznamem a užijte si i toto méně příznivé období na maximum.

#1 Sepište si (pod)zimní bucket list

Namísto depkaření spojeného se snižující se teplotou a brzkou tmou si raději sepište seznam věcí, které byste chtěli prožít, podniknout, co pořebujete zařídit, v čem se chcete zlepšit. Využít můžete třeba mou šablonu. 🙂

Stáhněte si šablonu pro vlastní bucket list:

#2 Přečtěte si self-development / oborovou knihu

Podzim přeje sebevzdělávání (neláká nás ven letní déšť ani vůně jara). Nejraději mám tituly z nakladatelství Melvil. Pokud mě nějaká kniha opravdu zaujme, sdílím s vámi ty nejzajímavější myšlenky na blogu. Mezi nejčtenější články patří výpisky: 23 inspirativních myšlenek z knihy Začněte s PROČ nebo 17 skvělých myšlenek z knihy Jak na sítě.

P.S. Už brzy se můžete těšit na článek s tipy na knihy, které vás nakopnou, inspirují či vás pomohou nasměrovat. Tak sledujte blog. 🙂

Lačníte po informacích? Nahlédněte do mé rubriky Vzdělávání.

#3 Podporujte své okolí

Více chvalte lidi kolem sebe. Ocenění je strašně mocný nástroj, který může být neskutečným pohonem pro druhé i nás samotné. Často ale pochvalami nevědomky šetříme, což je opravdu škoda.

#4 Ujasněte si své priority

Zastavte se a v klidu se zamyslete nad svým životem. Jaký máte pocit z toho, co děláte? Není čas na změnu priorit? A jaké to vůbec jsou? Nevěnuje až příliš času své práci na úrok rodiny? Máte čas na své koníčky? A sdílíte je se svými blízkými?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sweater weather 🍁🍃 Podzim a padající listí nám prý mají připomínat, jak krásné může být nechat věci (lidi) jít…​ ​ Nevím proč, ale pro mě je podzim často takovým návratem k mé “duši”, ve znamení bilancování, přehodnocování 🙈.​ Má to někdo z vás podobně?​ Aneb ,,problémy” introvertnějších…😅​ .​ .​ .​ #podzim#autumnseason#brownsweather#motivujeme#inspirujeme#motivace#inspirace#dnesnosim#fashiongirl#brunettegirl#czechgirl#czgirl#czechblog#czechblogger#bloggersre#cosmobloggers#longhair#cestolidi#minveciviczazitku#rolak#autumnfashion#happygirl#selfietime#raguegirl#holkyzmarketingu#autumnfashion

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),

#2 Aktivní odpočinek

Rána jsou už sice chladná, ale to je mi naopak příjemné. Studený vzduch člověku okysličí mozek a lépe pak funguje. Pokud počasí dovolí, chodím ráda ven za méně i více aktivním odpočinkem.

#1 Vyrazte na procházku zbarvenou přírodou

Na podzimu miluji hřejivé paprsky, které v kombinaci s nádherně zbarvenou přírodou utváří okouzlující atmosféru. Nevíte na rychlo kam? Tipy na krásné lokality najdete v mém starším článku 8 míst, kam vyrazit na výlet do podzimní přírody.

#2 Protáhněte boky, hýždě a stehna na in-line bruslích

Pokud jste z Prahy, ze srdce mohu doporučit stezku u zámku Dobřichovice. Úžasná stezka vede také k zámku Mělník nebo u Dlaskova statku v Turnově. Další inspiraci najdete např. na profilu inlinepro.cz nebo v článku na www.inline-brusle.cz/inline-stezky/.

#3 Vyrazte na (auto)výlet po Česku

Výletování nemusí končit s prvním podzimním dnem. Vyhlídky, zámky i hrady mají na podzim své kouzlo. Inspiraci najdete třeba v mém článku 42 tipů, kam na výlet v okolí Prahy nebo Nejkrásnější zámky a hrady na Vltavě. Vzpomínky z cest sdílím i na svém instagramovém profilu @diankaella.

#4 Posilněte stehna na cyklovýletu

Pokud zrovna nelije a nefouká o sto šest, dá se na kola vyrazit za každého počasí. Jestli si dáte krátkou okružní jízdu, nebo vyrazíte na celodenní cyklovýlet, to už je na vás.

Pokud jste také z Prahy, můžete vyrazit na krásnou projížďku přes Modřany až k zámku Dobřichovice. Doporučuji výlet spojit s obědem v naprosto skvělé restauraci Panská Zahrada. A kdo si troufne na pořádný trip, dojede tudy až na Karlštejn nebo k lomu Velká Amerika. Pokud vás táhne opačný směr, vyrazte na zámek Nižbor, kde je mimo jiné úžasná ,,občerstvovací vlaková zastávka Nižbor„.

Láká vás celodenní cyklotrip, ale netroufnete si odšlapat na ráz 80 kilometrů? Vyzkoušejte elektrokolo, já si ho na dlouhé tůry nemohu vynachválit. Myslím, že se není za co stydět. Odšlapat si ty kilometry musíte stejně, ale do kopce vám pomůže. 🙂

#5 Protáhněte lopatky ve squash centru

Pokud máte tenisovou průpravu, o to líp – tolik se nenalítáte. 😀 Ideální sport při deštivém počasí, zejména pro aktivní páry. Za zmínku stojí taky blahodárné účinky na vaše tělo. Propocené tričko a spalování kalorií zaručeno. 🙂

#6 Nabijte se endorfiny díky online fitness programu

Nejraději cvičím podle fitness programu FitFab Strong, který nabízí taneční videa, cardio videa, čisté posilovací i protahovací. Zatančíte si, zacvičíte yogu i posílíte břicho, stehna, paže a zadek. Sledujte YouTube channel FitFab Strong.

Kromě zmíněného programu FitFab Strong jsem si oblíbila videa od Pamely Reif. Nejraději mám její video zaměřené na břicho, video Sexy dance workout a Good morning workout.

#3 Úklid (doma, v práci i v životě)

Co si budeme povídat, není lepší počasí na úklid než to deštivé a mrazivé.

#1 Uklidit si šatní skříň a vytasit (pod)zimní kousky

Údajně bychom se měli rozloučit s oblečením, které jsme nenosili rok a déle. Je čas dát prostor novým kouskům a rozloučit se s těmi, které už dlouhá léta nenosíte!

#2 Udělat si pořádek na svém stole v práci (i v pokoji) a udržovat si ho

Kapesníky, bonbony, žvýkačky, (uschlé) kytky, papírky, propisky… Vůbec by neuškodilo dát mému stolu řád. Jen je potřeba si na to vyhradit pár minut času. A kdy jindy než o podzimních deštivých dnech?

#3 Uklidit si ve složkách ve svém PC

S rostoucím počtem klientů, nápadů, fotek a další souborů roste bohužel podobnou úměrou i můj nepořádek v počítači. Mám jasný plán – je třeba to všechno promazat a vytvořit si ucelený systém!
Připravit si seznam originálních tipů na vánoční dárky po své blízké. A ideálně je začít aktivně shánět s předstihem.

#4 Podzimní výzdoba v bytě (a na terase) nebo větší přestavba

Zútulněte svůj domov teplými podzimními barvami. Vyzdobte ho slunečnicemi, hravými dýněmi, oranžovými svíčkami či podzimním věncem. Pražákům doporučuji zajet do vršovického Botanic Coffee Trucku a spojit příjemné (lahodná káva) s užitečným (nákup doplňků).

#4 Kultura a zábava

Pár tipů pro ty, kteří podzimní dny tráví raději v teple a klidu.

#1 Objevujte kouzelné kavárny ve městě a okolí

Jako milovník kávy si během chladných dnů daleko lépe vychutnávám její horkost i hořkost. Na(ne)štěstí vzniká v Praze jedna kavárna za druhou. Za deštivého dne je návštěva kavárny jednou z mých nejoblíbenějších ,,aktivit“. Inspirujte se mým seznamem nejoblíbenějších pražských kaváren nebo seznamem nejlepších brunch podniků v Praze. Více tipů najdete v mé rubrice tipy na podniky.

#2 Zajděte na výstavu

Trocha kultury svědčí každému. Za sebe mohu aktuálně doporučit třeba výstavu největších archeologických objevů českých egyptologů v Národním muzeu nebo největší satirickou výstavu v ČR nazvanou ČESKOLAND od TMBK.

#3 Podpořte lokální prodejce na farmářských trzích

Zajděte na farmářské trhy, kde si můžete nakoupit čerstvou zeleninu, pečivo, sýry, květiny nebo jen vychutnat kávu při obhlížení stánků. Skvělý přehled farmářských trhů v Praze najdete například zde.

#4 Vyzkoušejte nové recepty ze sezónních surovin

Vaření a pečení ze sezónních surovin je vůbec to nejlepší (i nejpřirozenější), co svému tělu můžete dopřát. Jako milovník sladkého musím ze srdce doporučit tento recept na dýňovou bábovku a také linecký koláč s tvarohovým krémem a pečenými jablky.

Přeju vám ty nejhezčí podzimní vzpomínky. Nenechte se zastrašit aktuální situací, protože strach ještě nikomu nepomohl.

Nezapomeňte, že na blogu najdete článek s tipy na 8 míst, kam vyrazit na výlet do podzimní přírody.

Vaše

Diana Zadáková

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

2 Comments

  1. díky, velmi dobře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *