Koho z marketingu sledovat na Instagramu
Marketing Sociální sítě

Koho sledovat na Instagramu, když se zajímáte o marketing? (czech edition)

Baví vás marketing a chcete rozšiřovat své obzory? Pracujete v marketingu a potřebujete mít přehled o novinkách? Láká vás zákulisí života marketéra? Nebo se zkrátka o marketing zajímáte? Pak byste mít přehled o významných lidech a institucích z oboru!

Nahlédněte do seznamu zajímavých profilů na Instagramu se zaměřením na marketing. Nechte se inspirovat, případně doplňte seznam vaší konkurence. 😉

Koho z marketingu sledovat na Instagramu?

Nedávno jsem na blogu Petry Nulíčkové narazila na zajímavý článek. Petra zmapovala inspirativní profily na Instagramu z pohledu HR. Došlo mi, že tu chybí obdobný článek s doporučením, koho sledovat, pokud se zajímáte o marketing.

Rozhodila jsem sítě u svých známých z oboru, poptala se v markeťáckých FB skupinách a dala dohromady seznam českých instagramových profilů, které stojí za to sledovat. Přidala jsem samozřejmě i několik profilů za sebe. Jelikož se zajímám o sociální sítě, najdete ve výčtu také profily, které se zaměřují na social media a influencer marketing.

Proč sledovat profily jedinců na Instagramu, když už sledujete jejich LinkedIn nebo jiné sociální sítě?

Kolik sociálních sítí máš, tolikrát jsi člověkem. Každá slouží k jiným účelům a každá si zaslouží jinou verzi příběhu (ať už z pohledu jednotlivců nebo firem). Instagram do jisté míry odhaluje zákulisí životů, které jen málokdy prezentujeme na LinkedInu.

Na Instagramu zároveň vzniká stále více odborných profilů, které předávají hodnotné informace a praktické tipy.

Ve výčtu najdete zdravou ,,směs markeťáckých profilů“. Zatímco některé vám předají užitečné rady, jiné pohled do zákulisí životů markeťáků.

Budu ráda, když se na Instagramu propojíte i se mnou. Najdete mě pod přezdívkou @diankaella. Nyní vedu oddělení sociálních sítí v agentuře eVisions , poskytuji online konzultace a příležitostně přednáším nebo pořádám workshopy na téma sociálních sítí a influencer marketingu. Můj instagramový profil odráží zákulisí mého běžného i pracovního života a všechny mé vášně (marketing, sociální sítě, kavárenství, cestování, zdravý životní styl). 🙂

Koho z marketingu sledovat na Instagramu?

Zapomněla jsem podle vás nějaký profil zařadit do seznamu? Dejte mi prosím vědět do komentářů, nebo na mém Instagramu @diankaella. Ráda výčet doplním, aby byl kompletní.

Pokud se zajímáte o marketing, neměla by vám uniknout má marketingová rubrika. Mohl by vám přijít vhod třeba článek s tipy na šikovné nástroje pro sociální sítě.

Mějte se krásně!

Vaše

Diana Zadáková

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

4 Comments

  1. No tedaa, to je slušný seznam fajn profilů 🙂 Ještě bych tam přidal @socialparkcz a @newsfeed_cz 🙂

    1. Děkuji za tipy!

  2. Za mě ještě Šárka K. z @jaknaonlinemarketing 🙂

    1. Děkuji za tip!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *