Kariéra Lifestyle Motivace Studium Život

Je úplně normální být úplně normální

Tenhle článek je speciální. Je napsaný pro všechny, kteří se rádi za něčím (nebo někým) ženou. Za skvělými výsledky v práci i ve škole, za vycvičenou postavou, vysněným protějškem nebo dokonalou domácností.

Může to být cokoliv. Něco, co naplní potřebu vynikat a vymykat se standardu.

Speciální článek pro všechny, kteří mnohem častěji přemýšlí nad tím, co se (ne)povedlo nebo nad tím, co bude. Pro ty, kteří možná (nevědomky) zapomínají žít tady a teď.

Jak sama říkám, když se budete neustále za něčím hnát, dožene to brzy tak akorát vás.

Mě trvalo hodně dlouho si tohle všechno uvědomit. S mým vnitřním nastavením dodávat ty nejlepší výstupy a potřebou vynikat, se nežije úplně snadno. Jste totiž neustále zahleděni do svých myšlenek.

Přemýšlíte, proč se něco nepovedlo, přemýšlíte, co byste měli udělat jinak, přemýšlíte, jak a co neustále posouvat. Každá kritika vás bolí.

Je naprosto v pořádku chtít být lepší. Lepší než včera, lepší než kdy dřív. Je ale důležité najít tu hranici. Protože pak nežijete přítomností.

Žijete tím, co se povedlo / nepovedlo a přehnaně se focusujete na budoucnost. Co bude dál? Jaké budou další mety, které budu chtít pokořit? Za čím se budu ,,hnát“ teď?

 

Nějaký věci se vyplatí mít u *

Je dobré mít vizi, uvědomit si, co (právě) chcete a jít si za tím. Ale buďte opatrní. Nezaobírejte se věcmi, které opravdu nejsou důležité. Nechtějte excelovat ve všem a za každou cenu.

Je důležité si uvědomit, jestli má cenu se nějakými věcmi trápit. Zda má skutečně význam plýtvat energií, nadávkami nebo zažívat pocity sebelítosti.

Jestli si můžete dovolit být normální. Protože vynikat ve všem, co děláte, není možné. A co hlavně – není to ani nutné.

Především sociální sítě nám ukazují, že bychom měli zvládat několik rolí najednou a vymykat se standardům.

Být skvělí studenti. Pěstovat bio potraviny a sdílet recepty na domácí přesnídávky. Být skvělými milenci se sexy postavou (v případě žen současně nesnášet saláty, chodit na burgery, pít pivo a záhadně nepřibírat!). Mít byt jak z Pinterestu. Otázkou je, jestli tohle všechno chceme a potřebujeme.

Já vím, že nemám a zřejmě ani nebudu mít super pekáč buchet. Nebudu mít ani dech na to, abych uběhla maraton. Už nepotřebuju mít nejlepší studijní výsledky na fakultě. A víte co, jsem s tím v pohodě. Já takové ambice už nemám.  V určitých sférách života mi úplně stačí být normální.

Zacvičit si, abych se cítila dobře a měla energii. Studovat tak, abych si odnesla to důležité (do praxe), ne proto, abych se stresovala. Mnohem důležitější je pro mě trávit čas se svými blízkými a dělat svou práci naplno a s radostí.

A co je důležité pro vás? Pro to, abyste byli v životě spokojení?

 

Někdy věci stojí za hovno a je třeba si to přiznat

Mít se skvěle a ukazovat, že se tak máme, je takový novodobý trend. Jak jsem psala ve svém článku Stinné stránky Instagramu: Proč už to není jako dřív, všichni na sociálních sítích prezentujeme a ukazujeme jen to krásný a sluníčkový.

Denně vidíme (i sdílíme) husté vlasy do pasu, brunche, #couplegoals fotky, vypracovaná těla, pětihvězdičkové hotely. Sdílíme a i hledáme to dobré.

Když tak nad tím přemýšlím, všichni nás učí hledat ve všem to pozitivní. To je samozřejmě moc dobře a sama se vás k pozitivnímu jednání snažím motivovat.

Ale co je pozitivního na tom, když někdo trpí nevyléčitelnou nemoci? To je prostě na hovno (omluvte sprosté slovo).

Jsou věci, které stojí za hovno. Nebojme se to přiznat a nebojme se svěřit.

A zároveň si vždy uvědomme, zda má cenu se těmito věcmi trápit. Jestli nestačí si říct: ,,Stojí to prostě za hovno“ a jít dál.

 

Být normální je možná ta největší výzva

Je úplně normální přijít po práci domů, nalit si skleničku vina a postěžovat si, že nějaký aspekty vašeho života prostě stojí za prd (a u toho na instáč nahrávat vysmátou fotku).

Jestli si z toho článku máte odnést tři myšlenky, tak jsou to tyto:

  1. Přemýšlejte nad budoucností, ale žijte tady a teď.
  2. Nemusíte vynikat všude a ve všem.
  3. Netrapte se věcmi, které se vyplatí mít u prdele.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Diana Zadáková • Diana Ella (@diankaella),


Uchovejte si je….

Vaše

Podpis Diana Ella

 

Líbil se ti článek? Podívejte se na další inspiraci.

2 Comments

  1. to je těžké..já se třeba chodím na instagram vysloveně bavit a odreagovat, takže číst si tam o rakovině, právě probíhajícím rozvodu, hádce mých sousedů a operacích mých bližních, bych asi nechtěla… ale já ty sociální sítě třeba vnímám jen jako časopis, jako Ordinaci v růžové zahradě, která je ale víc realita než seriál… možná to takhle zkusit brát? Ale je to těžké, máme – li tam své známé. Ale možná že co nás trápí, to víc vypovídá o nás než o nich..

  2. Když ono je složité nezaobírat se v přítomnosti věcmi, které nejsou důležité. Protože je často, jako nedůležité, nedokážeme vyhodnotit. A to je ten problém. Člověk pořád musí hodnotit. Bude to dobré pro život, pro kariéru? Jaké to bude mít dopady? A tak dále. To na člověka klade ohromný tlak, který ho nutí všechno zvládnout. Takže se snažíme excelovat, v čem se dá.

    S tím Instáčem je to zajímavá myšlenka. Právě sociální sítě nás nutí pořád v něčem vynikat, za něčím se hnát. Člověk tam vidí, jak jsou všichni spokojený, hubený, svalnatý, bohatý. Ale už nevidí tu přetvářku. 🙂

    1. Když už člověk přemýšlí nad budoucností, nejde žít tady a teď, protože prostě řeší ty blbosti. Co by, kdyby?

    No to jen tak na doplnění, protože mi teď v hlavě kolují podobné úvahy o životě, za kterým se ženu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *